Workshop Feminist Comic Drawing

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 16 mei 2023
Tijd: 17:30-19:30
Type: Workshop
Website: https://ihlia.nl/events/workshop-feminist-comic-drawing/

Locatie:

Naam: OBA Oosterdok
Straat: Oosterdokskade 143
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

In deze workshop zal Maia een korte slideshow van haar stripwerk laten zien en praten over het activisme erachter. De bedoeling is om het maken van meer politiek geëngageerde strips te stimuleren door technieken te gebruiken die gebaseerd zijn op de lessen van Lynda Barry. Er is een korte opwarm- en brainstormsessie voordat we tot de kern komen. Deelnemers moeten hun eigen tekenmateriaal meenemen, dat wat hen het meest comfortabel lijkt, maar er zal ook basismateriaal beschikbaar zijn.


Maia Matches, geboren in Toronto, Canada, is een gerespecteerd striptekenaar met een voorliefde voor openhartige details en een scherp oog voor feministische bekommernissen. Haar karakter ‘Bitch’ is een kenmerk van haar seksuele satire – een SM-liefhebbende actieheld in bikini en gevechtslaarzen.


Daarnaast heeft Maia journalistieke tekeningen gemaakt over maatschappelijke kwesties in de tijdgeest, zoals haar werk als City Illustrator in opdracht van het Stadsarchief Amsterdam in 2019. Haar maatschappijkritische werk werd gepubliceerd in dagblad Het Parool en haar originele tekeningen worden bewaard in het archief. 


Lees meer over Maia’s artistieke praktijk op >haar website of bekijk haar laatste projecten op >Instagram


Dit evenement wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling >Graphic Sapphic, in samenwerking met de Faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen van de Universiteit Maastricht en de Nederlandse Onderzoeksraad (NWO).


Datum: Dinsdag 16 mei


Tijd: 17:30 – 19:30 


Plaats: Singelzaal | OBA Oosterdok, 6e verdieping


Aanmelden: via aanmelden@ihlia.nl


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Kiezen, snijden, zwijgen

Marieke en Sharan zijn intersekse. Hun jeugd werd getekend door onnodige medische ingrepen en opgelegd zwijgen. Ze doorbreken hun geheim en maken een indrukwekkende documentaire.

Lees verder

Bi of lesbisch?

'We wonen sinds anderhalf jaar samen, we hebben een huis gekocht en we hebben samen een kat. Tekstboek lesbisch, zou je zeggen. Behalve dat ik al sinds mijn 15e weet dat ik biseksueel ben.'

Lees verder

Twintig jaar Mijntje

Ze is het brutaaltje van een domineesdochter en viert dit jaar haar jubileum: al twintig jaar deelt ze lief en leed met ons. We spreken maker Margreet de Heer! 'Mijntje doet alles wat ik niet durf.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden