Workshop Feminist Comic Drawing

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 16 mei 2023
Tijd: 17:30-19:30
Type: Workshop
Website: https://ihlia.nl/events/workshop-feminist-comic-drawing/

Locatie:

Naam: OBA Oosterdok
Straat: Oosterdokskade 143
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

In deze workshop zal Maia een korte slideshow van haar stripwerk laten zien en praten over het activisme erachter. De bedoeling is om het maken van meer politiek geëngageerde strips te stimuleren door technieken te gebruiken die gebaseerd zijn op de lessen van Lynda Barry. Er is een korte opwarm- en brainstormsessie voordat we tot de kern komen. Deelnemers moeten hun eigen tekenmateriaal meenemen, dat wat hen het meest comfortabel lijkt, maar er zal ook basismateriaal beschikbaar zijn.


Maia Matches, geboren in Toronto, Canada, is een gerespecteerd striptekenaar met een voorliefde voor openhartige details en een scherp oog voor feministische bekommernissen. Haar karakter ‘Bitch’ is een kenmerk van haar seksuele satire – een SM-liefhebbende actieheld in bikini en gevechtslaarzen.


Daarnaast heeft Maia journalistieke tekeningen gemaakt over maatschappelijke kwesties in de tijdgeest, zoals haar werk als City Illustrator in opdracht van het Stadsarchief Amsterdam in 2019. Haar maatschappijkritische werk werd gepubliceerd in dagblad Het Parool en haar originele tekeningen worden bewaard in het archief. 


Lees meer over Maia’s artistieke praktijk op >haar website of bekijk haar laatste projecten op >Instagram


Dit evenement wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling >Graphic Sapphic, in samenwerking met de Faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen van de Universiteit Maastricht en de Nederlandse Onderzoeksraad (NWO).


Datum: Dinsdag 16 mei


Tijd: 17:30 – 19:30 


Plaats: Singelzaal | OBA Oosterdok, 6e verdieping


Aanmelden: via aanmelden@ihlia.nl


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Schaamte voor schaamlippen

'Ik heb een ongeneeslijke huidaandoening aan mijn vulva: lichen sclerosus. Ik moet mijn hele leven zalf smeren en het ziet er niet mooi uit. Kan ik nog wel fijn seks hebben? Wat zou jij doen?'

Lees verder

De derde vrouw

Natalie Clifford Barney schreef over een ware 'lesbian love triangle avant la lettre' in 1926. Nu is dit baanbrekende werk in het Nederlands vertaald en wordt uitgegeven door Velvet Publishers.

Lees verder

Elmer

'Als je jezelf de held maakt in je eigen verhaal en de ander de vijand, dan wordt het steeds moeilijker om kritisch naar jezelf te blijven kijken en jezelf te blijven ontwikkelen.' We spreken Elmer!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden