The Archivettes & nagesprek met Noah Littel

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 11 mei 2023
Tijd: 19:30-21:00
Type: Film
Website: https://ihlia.nl/events/vertoning-documentaire-the-archivettes-nagesprek-met-noah-littel/

Locatie:

Naam: OT301
Straat: Overtoom 301
Postcode: 1054 HW
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Doe mee met Cinema Politica en IHLIA LGBTI Heritage voor de vertoning van THE ARCHIVETTES (2018, Megan Rossman) in het Amsterdamse OT301, gevolgd door een gastgesprek van Noah Littel over de geschiedenis van het lhbtq+-archief in Amsterdam en Nederland.


The Archivettes is een documentaire die onderzoekt hoe deze groep samenkwam om lesbische onzichtbaarheid te bestrijden en "een plek te creëren die ja zegt".


Noah Littel (they/them) is promovendus aan de Universiteit Maastricht, Faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen. Hun promotieonderzoek richt zich op de geschiedenis van lhbt+-archieven in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en West-Duitsland, vanaf de jaren zeventig. Op basis van archiefonderzoek en oral history-interviews bestudeert hen de voorgeschiedenis en opkomst van deze archieven, en volgt hen de ontwikkeling gedurende de jaren tachtig en negentig. Daarnaast analyseert hen processen van in- en uitsluiting in de archiefpraktijken van deze archieven.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden