Training ‘Overal Jezelf Kunnen Zijn’

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 28 juni 2023
Tijd: 19:00-21:00
Type: Sport
Website: https://overaljezelf.nl/

Locatie:

Naam: Hogeschool Zeeland
Straat: Edisonweg 4
Postcode: 4382 NW
Plaats: Vlissingen
Provincie: Zeeland
Land: Nederland

Omschrijving:

Op 31 mei begint de training Krav Maga, die wordt georganiseerd door Anti Discrimantie Voorziening Zeeland. Anti Discrimantie Voorziening Zeeland geeft lokaal en regionaal invulling aan het landelijke project ‘Overal Jezelf Kunnen Zijn’.


‘Overal Jezelf Kunnen Zijn’ is een trainingsprogramma weerbaarheid en empowerment voor mensen die te maken krijgen met discriminatie. Het is een initiatief van Tijgertje LHBTI Krav Maga (IKMF Nederland), Transgender Netwerk Nederland (TNN), Centrum Informatie Documentatie Israël (CIDI) en JMW.


Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, ongeacht geloof, kleur, seksualiteit, genderidentiteit en/of -expressie. Deze weerbaarheidstraining kan hierin veel voor iemand betekenen. “Overal Jezelf Kunnen Zijn” bestaat uit 6 trainingsavonden, waarin we werken aan uw sociale veiligheid door u de vaardigheden en strategieën te leren om veilig thuis te komen en uzelf sterker en zekerder te voelen in de openbare ruimtes. Zo krijgt u weer controle over uw eigen veiligheid. Dit doen we door het toepassen van Krav Maga. Dit zijn niet alleen fysieke technieken, maar vooral mentale en sociale vaardigheden. Het programma is daarmee ook zeer geschikt voor mensen die niet meteen iets hebben met een activiteit als een zelfverdedigingssport.


Veel minderheden zijn in Nederland nog steeds bang om slachtoffer te worden van verbaal geweld en intimidatie. Vandaag de dag spelen homofobie, transfobie, islamofobie en antisemitisme een belangrijke rol in het gevoel van onveiligheid. Dit initiatief benadrukt de verbinding tussen deze groepen. Dat is wat het project krachtig en uniek maakt.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden