Becoming Bisexual

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 7 juli 2023
Tijd: 20:00-00:00
Type: Theater
Website: https://likeminds.nl/voorstellingen/becoming/

Locatie:

Naam: Stichting Likeminds
Straat: Gedempt Hamerkanaal 203
Postcode: 1021 KP
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

In samenwerking met Kirsten van Teijn
Avond in het Nederlands (NGtolk aanwezig)


In dit programma gaan we staan voor biseksualiteit de breedste zin van het woord: seksueel fluïde, panseksueel, ‘soms óók met mannen’, bischierig, pluriseksueel, ‘soms óók met vrouwen’, heteroflexibel, oftewel: Bi+.


Terwijl de stereotypering rondom biseksuelen gigantisch is, blijft deze groep vaak onzichtbaar. Bi+ personen komen bovengemiddeld vaak niet en laat uit de kast. Als we de cijfers van Bi+ Nederland mogen geloven zit er een groot gat tussen de statistieken en de geleefde werkelijkheid. Op deze avond nemen we onder de loep waar het scepticisme vandaan komt, om er direct afscheid van te nemen! Bovenal roepen we iedereen op om een beetje Bi te zijn! Of niet natuurlijk, zelf weten!


Kirsten van Teijn


In hetzelfde jaar dat Kirsten afstudeerde aan de kleinkunstopleiding won ze zowel de jury, publieks als persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaretfestival. Een jaar later debuteerde ze met haar voorstelling ‘Heilloos’ die met een sterrenregen werd ontvangen door de pers. Voor haar tweede programma ontving ze De Stijgend Applaus Stipendium en uit haar derde programma werd het lied ‘Meisjes’ genomineerd voor de Annie MG Schmidtprijs. Op dit moment toert ze met (S)EXPERIMENT door het land, een voorstelling over moderne liefde en seksuele taboes. Met dit programma won ze in 2022 De VSCD Cabaretprijs ‘Neerlands Hoop’. De jury omschrijft de queerminded voorstelling als ‘opzwepend, urgent en modern’. In deze persoonlijk voorstelling slaat Kirsten een lans voor leven multiple lovers én het liefhebben van meerder genders: Vol optimisme en zelfspot neemt Kirsten je mee in haar leven met haar vriend én haar vriendin.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

TranScreen ReWind

Van vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei 2024 viert TranScreen hun 15e verjaardag met een ReWind editie compleet met de beste en meest boeiende films uit hun archief, workshops, een expo en een feest.

Lees verder

Rollercoaster nummer 2

We zaten in de wachtstand. Zenuwslopend. Onze stemming ging op en neer: de ene keer zeker wetend dat het goed ging, de andere keer in zak en as, omdat het niet goed voelde.

Lees verder

Vers leesvoer

'Dat ene boek dat je leven veranderde…' Zij/haar is een verzameling essays over lesbische romans. Ook lees je het debuut van Lara Billie Rense en schreef Nadine Swagerman een nieuw YA- boek.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden