Oud Roze: levensverhalen 70+ LHBTI’ers

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 27 november 2023
Tijd: 11:00-17:00
Type: Overige
Website: https://www.stichtingopenmind.nl/oudroze/

Locatie:

Naam: Oud Roze: levensverhalen 70+ LHBTI’ers
Straat: Markstraat 27
Postcode: 7941 KP
Plaats: Meppel
Provincie: Drenthe
Land: Nederland

Omschrijving:

Portretten en verhalen van de oudere generatie LHBTI’s | English


Opdat wij niet zullen vergeten hoe zij onze vrijheid bevochten…


Fotograaf/kunstenaar Ernst Coppejans staat met Oudroze stil bij de ervaringen van de eerste homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen transgenders en intersekse personen (LHBTI’s) die openlijk voor hun geaardheid uit durfden te komen. Dankzij de generatie die de homo-emancipatie tot stand bracht, heeft de huidige lhbtiqa+ gemeenschap een vrijheid die allesbehalve vanzelfsprekend is en die actief moet worden onderhouden.


Coppejans verbeeldt de persoonlijke, inspirerende en soms schokkende – maar ook vooral prachtige en intieme verhalen van deze roze ouderen met Nederlandse en migratie achtergronden.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden