Eens stel mannenpinguïns

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 20 februari 2024
Tijd: 20:30
Type: Theater
Website: https://stadsschouwburg-utrecht.nl/agenda/een-stel-mannenpinguins-theaterbolwerk-punch

Locatie:

Naam: Stadsschouwburg Utrecht
Straat: Lucasbolwerk 24
Postcode: 3512 EJ
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

'Wat als een kind aan tafel wordt gemaakt en niet in bed'


Twee stellen ontmoeten elkaar, een mannenstel en een vrouwenstel. Om hun kinderwens waar te maken moeten de personages niet alleen omgaan met elkaars angsten en vooroordelen, maar vooral ook met die van henzelf. In korte vaak enigszins humoristische scènes zijn we getuige van anderhalf jaar gepieker en geworstel. Kunnen ze de verwachtingen en patronen waarmee ze zijn opgegroeid achter zich laten en elkaar zo dicht naderen als nodig is?


Een stel mannenpinguïns is lichtvoetig en inhoudelijk, speels en actueel, dramatisch en poëtisch. Auteur Maaike Bergstra heeft haar persoonlijke zoektocht van een queer vrouw met een kinderwens vertaald in een in een actueel theaterstuk. Tegelijk weet ze de personages zo vorm te geven, dat zij algemeen aansprekend en heel herkenbaar is zijn. Dit doet ze door vier totaal verschillende personages op te voeren die ieder een andere kijk hebben op ouderschap, hun identiteit en het leven.


PUNCH wil de toneelschrijver zichtbaar maken. Daarom stellen we de schrijver van EEN STEL MANNENPINGUÏNS Maaike Bergstra graag aan je voor, in het na-programma, aansluitend aan de voorstelling. Dit wordt geleid door Iris Slee, oprichter theaterbolwerk PUNCH. Zo kun je meer te weten komen over de totstandkoming van EEN STEL MANNENPINGUÏNS en PUNCH en is er een mogelijkheid vragen te stellen aan Maaike en Iris.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Bij jou of bij mij?

'En die doos die in de kelder stond, wat is daar de bedoeling dan verder mee?' Ik zag de figuurlijke radertjes in Lisa's hoofd alles een plek geven. 'Wat een verhaal.' – Fran & The City

Lees verder

Prides 2024

Waar vier jij Pride dit jaar? Vanaf mei tot en met september zijn er Prides door het hele land. We maakten een overzicht. Laten we samen de liefde vieren en onze community laten stralen!

Lees verder

TranScreen ReWind

Van vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei 2024 viert TranScreen hun 15e verjaardag met een ReWind editie compleet met de beste en meest boeiende films uit hun archief, workshops, een expo en een feest.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden