Tentoonstelling How We Behave

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 10 december 2023
Tijd: 08:00-22:00
Type: Overige
Website: https://ihlia.nl/

Locatie:

Naam: IHLIA LGBTI Heritage
Straat: Oosterdokskade 143
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

How We Behave presenteert materialen van onderzoeker Grant Watsons uitgebreide archief van interviews over radicale levenspraktijken die hij over een periode van meer dan tien jaar heeft afgenomen en verzameld.


De tentoonstelling biedt bezoekers een brede selectie van materialen uit dit archief, waaronder transcripties, geluidsopnamen en videoportretten met geïnterviewden uit verschillende wereldsteden: van San Francisco tot São Paulo, Utrecht tot Delhi, Athene tot Amsterdam. De tentoonstelling wordt verrijkt met een selectie van materialen gerelateerd aan (een) radicale levenspraktijk(en) uit IHLIA’s collectie, aangezien we een internationaal archief van lhbti-geschiedenissen zijn.


De tentoonstelling is vanaf 11 december een maand lang bij IHLIA op het IHLIA-plein gratis te bezoeken t/m 7 januari 2024. De opening vindt plaats op 10 december van 16.00 – 18.00 uur.


How We Behave / An Archive of Radical Practice is een samenwerking tussen IHLIA en If I Can’t Dance, I Don’t Want To Be Part Of Your Revolution.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

De juiste balans

In zo'n 95 procent van de gevallen gaan we ervoor en blijven we elkaars handen vasthouden. En heel, heel af en toe laten we toch maar los en kiezen we voor veiligheid.

Lees verder

Angst en censuur in Hongarije

Amnesty International concludeert dat de propagandawet een grote impact heeft: het beperkt de vrijheid van meningsuiting, leidt tot zelfcensuur en zorgt voor meer discriminatie.

Lees verder

Feelgood met een boodschap

Olga Ponjee schreef de erotische queerserie Oneindig, over mensen die kracht leren vinden in juist datgene wat ze anders maakt. 'Maatschappelijke vraagstukken combineer ik graag met fantasie.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden