Tentoonstelling How We Behave

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 10 december 2023
Tijd: 08:00-22:00
Type: Overige
Website: https://ihlia.nl/

Locatie:

Naam: IHLIA LGBTI Heritage
Straat: Oosterdokskade 143
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

How We Behave presenteert materialen van onderzoeker Grant Watsons uitgebreide archief van interviews over radicale levenspraktijken die hij over een periode van meer dan tien jaar heeft afgenomen en verzameld.


De tentoonstelling biedt bezoekers een brede selectie van materialen uit dit archief, waaronder transcripties, geluidsopnamen en videoportretten met geïnterviewden uit verschillende wereldsteden: van San Francisco tot São Paulo, Utrecht tot Delhi, Athene tot Amsterdam. De tentoonstelling wordt verrijkt met een selectie van materialen gerelateerd aan (een) radicale levenspraktijk(en) uit IHLIA’s collectie, aangezien we een internationaal archief van lhbti-geschiedenissen zijn.


De tentoonstelling is vanaf 11 december een maand lang bij IHLIA op het IHLIA-plein gratis te bezoeken t/m 7 januari 2024. De opening vindt plaats op 10 december van 16.00 – 18.00 uur.


How We Behave / An Archive of Radical Practice is een samenwerking tussen IHLIA en If I Can’t Dance, I Don’t Want To Be Part Of Your Revolution.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden