Dodenherdenking Homomonument

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 4 mei 2024
Tijd: 19:30-22:00
Type: Groot Event
Website: https://www.facebook.com/events/950655709894312

Locatie:

Naam: Homomonument
Straat: Westermarkt
Postcode: 1016 DV
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Op 5 mei vieren we de vrijheid, op 4 mei herdenken we de doden. Om 20.00 uur is het in Amsterdam en de rest van Nederland twee minuten stil. Op het Homomonument worden de mensen herdacht die werden en worden vervolgd om hun seksuele geaardheid of genderidentiteit.


De herdenking wordt voorafgegaan door een stille tocht tocht vanaf 19.30 uur, opstellen voor de toreningang van de Westerkerk. Na de 2 minuten stilte om 20.00u zullen verschillende sprekers aan het woord komen. Na de plechtigheid is er een kleine borrel in de Westerkerk voor alle aanwezigen.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen lieten ze hun kinderen achter en vluchtten naar Nederland.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden