Pride The Hague

Algemene informatie:

Geplaatst door: donyavh
Datum: 17 mei 2024
Tijd: 19:00-23:00
Type: Groot Event
Website: https://pridethehague.nl/

Locatie:

Naam: Amare
Straat: Spuiplein 150
Postcode: 2511 DG
Plaats: Den Haag
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Na vijf jaar is Pride The Hague terug van weggeweest en kleurt de organisatie de stad van 17 t/m 19 mei in regenboogkleuren om zo de diversiteit en inclusiviteit te vieren. 


Pride The Hague kleurt de stad van 17 t/m 19 mei: vier diversiteit en inclusie


Laat de regenboogvlag wapperen en de liefde stralen, want na vijf jaar is Pride The Hague terug; een krachtige manifestatie voor liefde, acceptatie en diversiteit. Van 17 tot en met 19 mei vraagt Pride The Hague aandacht voor lhbtiqa+ emancipatie en vieren we liefde, acceptatie en diversiteit met als hoogtepunt de Pride Walk en Pride Party op 18 mei.


Na een afwezigheid van vijf jaar is Pride The Hague terug en klaar om Den Haag te kleuren met de regenboog. Zelfs in een stad als Den Haag, waar diversiteit zou moeten worden omarmd, blijft het voor mensen die openlijk queer zijn vaak een uitdaging om zich veilig en geaccepteerd te voelen. De Pride is daarom een cruciaal moment waarop de hele queer gemeenschap zich verenigt, ongeacht geslacht, seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Het is een kans om zichtbaarheid te vergroten, solidariteit te tonen en een vuist te maken tegen discriminatie en intimidatie. Pride The Hague biedt een platform voor zichtbaarheid, acceptatie en inclusie van de lhbtiqa+ gemeenschap, door middel van verschillende evenementen tijdens dit feestelijke weekend.


Het evenement trapt af op Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie (IDAHOBIT) op 17 mei in Amare in Den Haag. De openingsavond van Pride the Hague is een feestelijke kick-off onder het thema 'Sharing Stories'. Verhalen vanuit de queer gemeenschap staan hier in de schijnwerpers met korte Pridepanels en spetterende optredens van queer artiesten. Daarnaast is er ook een queer markt met diverse organisaties die zich inzetten voor queer personen. De avond begint om 19:00 en eindigt om 23:00.


Op 18 mei trekken we gezamenlijk de straten van Den Haag voor de Pride Walk, een kleurrijk protest vol trots en diversiteit. Om 13:00 uur verzamelen we bij het Internationaal Homomonument op de Koekamp en lopen we richting het Vredespaleis en weer terug. Samen schrijven we een nieuw hoofdstuk van liefde en acceptatie in onze stad!


Na de Pride Walk gaat het feest verder met de Pride Party The Hague, een extravaganza vol muziek, dans en saamhorigheid met diverse queer artiesten. Van 16:00 uur tot 23:00 uur wordt het Internationaal Homomonument op de Koekamp omgetoverd tot een bruisende feestlocatie waar iedereen welkom is om te dansen en te genieten van de positieve energie!


Naast deze hoofdevenementen zijn er ook andere activiteiten tijdens de week van Pride The Hague, zoals lezingen, filmavonden en sportactiviteiten. Verschillende (queer) organisaties komen samen om het nieuwe inclusieve verhaal van Pride The Hague te delen. 


"Pride The Hague staat dit jaar in het teken van 'Sharing Stories', waarbij we de kracht van verhalen benadrukken om verbinding te creëren en samen een nieuw verhaal van Den Haag te schrijven," zegt Wouter Olsthoorn, één van de organisatoren van het evenement. "We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan deze viering van diversiteit en inclusie."


Voor meer informatie over Pride The Hague en om deel te nemen aan de verschillende activiteiten, bezoek https://pridethehague.nl/ of volg Pride The Hague via @pridethehague


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Mooie zomer met KinePride

Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Enschede, Groningen en Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Niemand wordt vergeten

'Gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen.' Eurocommissaris Helena Dalli (Gelijkheid) was bij het IDAHOT+ Forum 2024 in Den Haag. Daar riep zij op tot meer gelijkheid voor lhbtiq'ers in Europa.

Lees verder

Pride met het hele gezin

'Pride is een prachtig evenement waarop je enerzijds de trots op je bijzondere gezin kan tonen en anderzijds kan voelen dat je niet de enige bent met een andere gezinssamenstelling.' >> Leuke winactie!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden