T-day 2018

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 11 november 2018
Tijd: 09:00 - 19:00
Type: Groot Event
Website: www.hetrozehuis.be

Locatie:

Naam: Antwerpen
Straat: Maarschalk Gérardstraat 4
Postcode: 2000
Plaats: Antwerpen
Provincie: Antwerpen
Land: Belgie

Omschrijving:

Op zondag 11 november 2018 is het weer zo ver: de T-Day! Dé trefdag voor trans*personen en hun omgeving. Het thema van deze 7e editie is ‘thuis bij elkaar’ want de T-Day is een plaats waar we ons allen thuis bij elkaar kunnen voelen, onszelf kunnen zijn en elkaar kunnen vinden.

We beginnen de dag met ruimtes waar je anderen kan ontmoeten waar je een deel van je identiteit mee deelt en hierover kan uitwisselen. Daarna kan je uit heel wat workshops kiezen met thema’s van wetgeving tot logopedie. Er zijn trouwens ook workshops voor jongeren en de omgeving van trans*personen.

Doorheen de dag kan je je licht opsteken bij informatiestandjes en experts uit verschillende vakgebieden. Je vindt er info over alles gaande van literatuur, gezondheid en veiligheid, tot waar je de dichtstbijzijnde trans*vereniging in jouw buurt kan vinden.

We voorzien ook weer een stille ruimte waar je je even kan terugtrekken uit de massa, zorgen voor een buddysysteem zodat niemand alleen hoeft te komen naar T-Day, en organiseren op het einde van de dag (om 17u15) een heuse ‘All Bodies Welcome’-modeshow, mét receptie.

Voor meer algemene info over T-day surf je naar www.cavaria.be/T-day of contacteer ons via cathy.heyman@cavaria.be 


*****************************************************************************

Nieuw concept: After-T!

Nieuw dit jaar organiseren we ook na de T-Day 5 zaterdagen een ontmoetingsmoment in elke Vlaamse provincie. De Regenbooghuizen slaan hiervoor de handen in elkaar met de lokale trans*verenigingen. 

Hieronder vind je alvast terug wanneer je waar terecht kan voor een drankje en een leuke babbel:
17/11 in Limburg
24/11 in Oost-Vlaanderen
8/12 in West-Vlaanderen
15/12 in Antwerpen
5/1 in Vlaams-Brabant

*****************************************************************************

Dagplanning

09u00-09u30 onthaal met drankje en babbel 
09u45-10u45 inleiding
11u00-12u30 workshops blok 1
12u30-13u45 lunch met broodjes
13u45-15u15 workshops blok 2
15u15-15u45 pauze
15u45-17u15 workshops blok 3
17u15-19u00 receptie + “All Bodies Welcome” modeshow

10u00-16u00 doorlopend kledingruil + standenmarkt (10u - 16u)

***

*Locatie: De Studio, Maarschalk Gerardstraat 4, 2000 Antwerpen

*Wanneer: zondag 11 november 2018. 

*Prijs: Gratis inkom. Koffie, thee, fruitsap en water worden voorzien, alsook een lekkere broodjeslunch. Allergieën kan je doorgeven via het inschrijvingsformulier. 

*Kleedruimtes: Er is een kleedruimte voorzien voor wie zich bij aankomst nog graag wil omkleden. Vraag naar de kleedruimte aan het onthaal. Onze onthaalmedewerkers helpen je graag verder.
*Buddysysteem: Heb je geen zin om helemaal alleen naar de T-Day te komen? Wil je je laten vergezellen door één van onze buddies op workshops en infostandjes? Geef dat dan aan op het inschrijvingsformulier.
*Toiletten: de toiletten op de T-Day zijn volledig genderinclusief.
*Toegankelijkheid: De Studio is volledig rolstoeltoegankelijk met begeleiding. Heb je nood aan een gebarentolk of begeleider? Geef dat dan aan op het inschrijvingsformulier en we nemen contact met je op.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren. Of praat mee op Facebook!

Recent nieuws:

The Daily Life of Gay Parents

'Je bent er niet de hele dag mee bezig dat je lesbisch bent.' – een interview met Annemarie Dekker over haar nieuwe boek.

Lees verder

All You Need Is Queer Love

Duik in de uiteenlopende wereld van queer hartstocht en sensuele spanningen. Go Short is hét kortefilmfestival van Nederland.

Lees verder

Zie je wel

Liefde was er toch wel. Het was vooral ijdelheid. Ik wilde dat zij wist dat ik gelijk had. Dat er wél iets was na de dood.

Lees verder
Meer nieuws Meer achtergrond