L-week : Fietstocht Regenboogambassadeurs

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 19 november 2019
Tijd: 10:30 - 16:00
Type: Sport

Locatie:

Naam: Het Roze Huis
Straat: Draakplaats 1
Postcode: 2018
Plaats: Antwerpen
Provincie: Groningen
Land: Nederland

Omschrijving:

Gedurende de L-Week in Antwerpen:
FIETSTOCHT op dinsdag 19/11/2019 van 10.30u tot 16 uur langs dienstencentra en woonzorgcentra in Deurne. Wij willen onze vereniging, de Regenboogambassadeurs, bekender en dus zichtbaarder maken bij het grote publiek in Vlaanderen. Met onze versierde fietsen maken we er een gezellige boel van.
Binnen de ouderencentra rust er nog een groot taboe op seksualiteit en nog een groter op holebi- en transseksualiteit. Oudere holebi's en transgenders kruipen bij opname terug in de kast. Ze zwijgen over hun geaardheid, over hun overleden partners...Er moeten nog veel inspanningen geleverd worden om personeel en bewoners te informeren en te sensibiliseren.

De REGENBOOGAMBASSADEURS hebben een heel VORMINGSPAKKET ontwikkeld om de bewoners en de medewerkers te sensibiliseren. We gaan deze voorstellen in de verschillende woonzorgcentra en dienstencentra van Deurne.
Als Regenboogambassadeurs willen we de holebi-en transgenderouderen een gezicht en een stem geven.

We vertrekken aan de Draakplaats met onze versierde fietsen om 10u30. We nemen onze picknick mee. Vooraf inschrijven niet nodig
Na de fietstocht gaan we nog graag even nababbelen met een drankje in de Draak.

Het event kadert in de L-week: een event voor lesbische, biseksuele, trans*, queer en niet - binaire personen.. Alle info kan je vinden op: www.hetrozehuis.be/l-week-2019. Blijf op de hoogte door de pagina L-week te liken.

Dit is een gratis event, geen inschrijvingen/tickets.

Dit event wordt gesteund door Stad Antwerpen en Centrum Gelijke Kansen

Dit event is niet toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Indien u vragen heeft over de toegankelijkheid, kan u ons als mailen via info@hetrozehuis.Be

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden