Rondleiding bij expositie ‘What a Genderful World’ in Tropenmuseum

Algemene informatie:

Geplaatst door: connie_ihlia
Datum: 26 oktober 2019
Tijd: 14.00 - 15.00 uur
Type: Overige
Website: https://www.ihlia.nl/rondleidingen-bij-expositie-what-a-genderful-world-in-tropenmuseum/

Locatie:

Naam: Tropenmuseum
Straat: Linnaeusstraat 2
Postcode: 1092 CK
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

In het kader van de Maand van de Geschiedenis – met thema Zij/Hij – en de Black Achievement Month organiseert IHLIA LGBT Heritage in samenwerking met het Tropenmuseum rondleidingen door de tentoonstelling What a Genderful World van het Tropenmuseum.


Tijdens de tours laten de rondleiders hun favorieten uit de tentoonstelling zien, vertellen hun eigen verhaal en plaatsen kritische kanttekeningen.


Hoe wordt er wereldwijd en door de tijd heen tegen gender aan gekeken, met name in pre-koloniale tijden en gebieden? Kunnen we in deze tijd voorbij Zij/Hij kijken? Wat zijn inspirerende of juist pijnlijke voorbeelden?


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Het komt goed

Een wee gevoel trok door mijn hele lichaam. Hoorde ik nou goed wat Mel zei? Hoorde ik nou goed wat ze tussen de regels door bedoelde? | De vrouw op de brug, deel 18.

Lees verder

Wie zwijgt, stemt toe?

Hoogstpersoonlijk: 'Ik kan die subtiele en minder subtiele opmerkingen en grapjes niet meer aanhoren. Ik moet er wel wat van zeggen.'

Lees verder

Vertrouwen

Ik dacht aan Mel terwijl we de haven uitvoeren en ik me bukkend en naar kabels grijpend naar de voorsteven begaf. Zou zij zich wel redden? | De vrouw op de brug, deel 17.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden