Student Pride NL

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 27 september 2019
Tijd: 13:00-18:15
Type: Festival
Website: https://rotterdam-pride.com/facebook-event/confab-2019/

Locatie:

Naam: Theater Rotterdam
Straat: Schouwburgplein 25
Postcode: 3012 CL
Plaats: Rotterdam
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Officiële lancering Student Pride NL door minister Van Engelshoven tijdens CONFAB 2019


Rotterdam Pride organiseert, in samenwerking met Student Pride NL, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland, Erasmus Universiteit, Thomas More Hogeschool en Codarts, de CONFAB 2019.


De CONFAB zal worden gehost door Micha Sneiderberg, alias Snorella WC. 


De conferentie wordt geopend door Wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme). Naast debatten en workshops over o.a religie, kunst, cultuur en identiteit, zijn er verschillende inspirerende sprekers zoals Jan Kees de Jager (CFO KPN), Vera Boots (initiatiefnemer Canal Parade Amsterdam) en Marieke Samallo (directeur festival Milkshake) en kan er gespeeddate worden met LHBTQI+-organisaties uit Rotterdam. Speciaal voor studenten en young professionals organiseert Student Pride NL, samen met partners uit het bedrijfsleven, een job fair. Tijdens de plenaire slotbijeenkomst verricht minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de officiële lancering van Student Pride NL.


Allereerste Rotterdam Pride Awards


De conferentie zal afgesloten worden met de uitreiking van de allereerste Rotterdam Pride Awards. Vier categorieën voor vier verschillende velden waarin de alledaagse, en soms onzichtbare, helden van de LGBTQIA+ gemeenschap zich inzetten. Om mensen en organisaties die altijd gestreden hebben en op hun eigen unieke manier voor de rechten opkomen, te kunnen eren. Zij zijn de pioniers, verbinders en activisten.


Iedereen is welkom. Toegang tot CONFAB 2019 is gratis.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Pussy verstopt

Het leed dat daten heet: Neem nou die keer dat ik vals werd beschuldigd van dierenmishandeling. Wat daar gebeurde kan ik nog steeds niet helemaal bevatten.

Lees verder

'Kill the Gays'

Oeganda: Wetsvoorstel om homoseksualiteit strafbaar te maken met de dood wordt voorgelegd aan het parlement. 'We zijn klaar voor kritiek', zegt Oegandese Minister.

Lees verder

Volle kracht - Hetty Kleinloog

Anneke, Wanda, Lies en Greetje verruilen hun vertrouwde Amsterdam voor Canada, waar ze op zoek gaan naar de verloren tweelingzuster van hun overleden vriendin.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden