Expositie: Helden!

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 30 januari 2020
Tijd: 17:00-22:00
Type: Overige
Website: https://www.facebook.com/events/2900478403330273/

Locatie:

Naam: IHLIA LGBT Heritage, 3e verdieping (OBA)
Straat: Oosterdokskade 143
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Held. Heldin. Heldenmoed. Heldenverering. Bestaand, fictief, historisch. Strijders, redders, beschermers: helden kunnen voor veel mensen een rolmodel zijn. Een inspiratiebron die je helpt bij de vormgeving van je eigen leven. 


HELDEN! heeft Nassiri Belaraj, Splinter Chabot, Astrid Oosenbrug, Chris Rijksen, So Roustayar, Raisa Sambo en Thorn Vineyard uitgenodigd om iets te komen vertellen over hun held. Zij vertellen over die ene persoon die hen opgetild heeft en waardoor ze zich even niet alleen voelden. Maar die hen vooral inspireerde om ook hun eigen weg te volgen. Een reis vol obstakels die door de heteroseksuele omgeving niet altijd begrepen werd.


In zeven panelen in deze tentoonstelling kun je hun verhalen ‘bekijken’ en lezen. In de tentoonstelling zijn ook mooie collectiestukken te zien uit het archief van IHLIA die de helden nog meer context geven.


De opening is op 30 januari 2020, over het programma wordt binnenkort meer bekendgemaakt. De expositie loopt tot en met 12 april 2020. 


30 januari - 12 april 2020


IHLIA LGBT Heritage


3e etage OBA Oosterdok


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Stukjes

Mooi en Onontkoombaar: De voorstelling van Corrie van Binsbergen en Frédérique Spigt is met lof ontvangen en nog tot eind maart te zien.

Lees verder

Koppelpogingen

Dilemma: Mijn vrienden proberen me steeds maar te koppelen, maar ik ben happy single op het moment en de koppelpogingen beginnen vervelend te worden. Wat zou jij doen?

Lees verder

ANNE+ Trailer S2!

Dat volwassen leven is toch anders dan ze zich had voorgesteld. Want hoe doe je dat nou, vrienden, werk en relaties balanceren? Seizoen 2 is op 3 maart te zien!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden