Pabllo Vittar in Paradiso

Dit event wordt nog niet weergegeven. Een medewerker zal het item zo snel mogelijk controleren en publiceren.

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 10 juni 2020
Tijd: 19:00-22:30
Type: Muziek
Website: https://www.paradiso.nl/nl/programma/pabllo-vittar/71837/

Locatie:

Naam: Paradiso Amsterdam
Straat: Weteringschans 6-8
Postcode: 1017 SG
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Taboedoorbrekende Braziliaanse dragqueen, popster en activist Pabllo Vittar naar Paradiso


De Braziliaanse dragqueen, popster en activist Pabllo Vittar geeft op woensdag 10 juni voor het eerst een concert in Nederland in de grote zaal van Paradiso. De 24-jarige artiest is één van de belangrijkste voorvechters van LGBTQ+-rechten in Brazilië. 


Dragqueen en popzangeres Pabllo Vittar verscheen in 2014 in thuisland Brazilië voor het eerst ten tonele als coverartiest op een lokale televisiezender. De daaropvolgende jaren groeide haar populariteit explosief door het uploaden van covers van bekende popliedjes op YouTube. 


In 2017 bracht ze haar eerste album met zelfgeschreven materiaal uit: ''Vai Passar Mal''. In 2018 volgde het tweede album ''Não Para Não''. Haar distinctieve geluid klinkt als een opgewekte mix van pop, jungle, house en Braziliaanse muziek met zowel Engelse als Portugese teksten. Het slechts 24-jarige talent werkte de afgelopen jaren samen met sterren als Charli XCX, Major Lazor en Diplo, werd genomineerd voor een Latin Grammy, won een MTV Europe Music Award en heeft inmiddels miljarden streams op YouTube en Spotify op de teller staan. Pabllo Vittar is met bijna 10 miljoen volgers op Instagram en 6 miljoen abonnees op YouTube tevens 's werelds meest bekende dragqueen.


Brazilië en LGBTQ+-rechten


Brazilië is al tijden één van de gevaarlijkste landen ter wereld voor LGBTQ+'s. Vorig jaar kwam de extreemrechtse president Jair Bolsonaro aan de macht met een ruime meerderheid van 55% van de stemmen. Bolsonaro laat zich regelmatig dreigend uit over de homogemeenschap in Brazilië. Zo zei hij onder andere dat homoseksualiteit een gevolg is van drugsgebruik, vergelijkt hij homoseksualiteit met pedofilie en zei dat hij "liever zou hebben dat mijn zoon zou sterven in een ongeluk dan uit de kast zou komen als homo". De huidige leefsituatie in Brazilië is mede hierdoor zeer onveilig: zo werden er in 2018 420 LGBTQ+'ers vermoord en is anti-homo geweld op straat aan de orde van de dag.


Pabllo Vittar en haar muziek is hierdoor uitgegroeid tot hét boegbeeld van de zwaar onderdrukte LGBTQ+ gemeenschap in Brazilië en Zuid-Amerika en is in deze rol tevens een van de grootste en meest zichtbare voorvechters van acceptatie en gelijke rechten.


Op woensdag 10 juni geeft het icoon voor het eerst een concert in Nederland in de grote zaal van Paradiso. Voor die tijd is Vittar ook te zien op het wereldberoemde Amerikaanse festival Coachella.


Info


Aanvang: 19:30 uur


Zaal open: 19:00 uur


Tickets: €25,00 (incl. servicekosten, excl. lidmaatschap). De voorverkoop start vrijdag 17 januari om 10:00 uur via Paradiso.nl


PLUS1


Pabllo Vittar werkt voor dit concert samen met stichting PLUS1. Deze stichting doneert €1 van ieder verkocht ticket aan een lokale organisatie die zich inzet voor het het ondersteunen en versterken van de gezondheid en het welzijn van LGBTQ+'ers.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Docu: Dubbele strijd

VICE Benelux volgt Naomie Pieter terwijl zij Black Pride organiseert en ondertussen vecht voor een plek in de queerbeweging en in de Black Lives Matter-movement.

Lees verder

Ik wil geen kinderen

'Het lijkt mij verstandiger dat we kritisch zijn op mensen die de volgende generatie op de wereld gaan zetten dan op mensen die ervoor kiezen daar niet aan mee te doen.'

Lees verder

Summerland

Mythes en magie bestaan niet? Door onverwacht bezoek komen emoties en geheimen uit het verleden boven die Alice lang probeerde te onderdrukken. Binnenkort in de bios!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden