Emancipating History #4: Lhbtqi+ van kleur, toen en nu

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 27 februari 2020
Tijd: 20:00-22:00
Type: Debat
Website: https://www.facebook.com/events/470671373610294/

Locatie:

Naam: Pakhuis de Zwijger
Straat: Piet Heinkade 179
Postcode: 1019 HC
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Deze editie van Emancipating History staat in het teken van de Maand van de LHBTQI+ Geschiedenis. In de jaren 60, 70 en 80 kwamen nieuwe migratiestromen naar Nederland waaronder de Surinamers, Antillianen, Turken en Marokkanen. Op welke manier organiseerden de LHBTQI+ groepen binnen die gemeenschappen zich, aangezien ze bijvoorbeeld om moesten gaan met discriminatie vanwege hun culturele achtergrond én seksuele oriëntatie? We luisteren naar verhalen van verschillende grassroots organisaties en emancipatiebewegingen van LHBTQI+ gemeenschappen van kleur en hun maatschappelijke visies.


Met in dit programma onder anderen:


- Twie Tjoa | Voormalig voorzitter van Platform van zwarte-, migranten- en vluchtelingvrouwen in Nederland


- Tieneke Sumter | Voorzitter Survibes, bestuurslid PlanetRomeo Foundation en activist


-  Wigbertson Julian Isenia | PHD kandidaat bij Amsterdam School for Cultural Analysis en medeoprichter @Black Queer & Trans resistance NL


- Dino Suhonic | Executive Director Maruf Foundation


Achtergrond programma:


Februari is de Maand van LHBTQI+ Geschiedenis; de reden voor een samenwerking tussen IHLIA LGBT Heritage, Pakhuis de Zwijger en Black Queer & Trans Resistance Netherlands om te kijken naar de geschiedenis van zelforganisaties en bewegingen van LHBTQI+ gemeenschappen van kleur. Tevens is het programma georganiseerd in het kader van de Emancipating History reeks van Pakhuis de Zwijger waarbij we breder kijken naar de minder gehoorde emancipatiebewegingen in Nederland.


Do 27/2 | Gratis toegang | Reserveer nu je plek via: https://dezwijger.nl/programma/lhbtqi-van-kleur-toen-en-nu/?flush=true

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Luister!

Thuis is er ook genoeg moois te zien en te doen. Daarom hier een lijstje fijne podcasts om je de coronacrisis door te helpen: Poëzie, feminsme, politiek, ANNE+ en meer!

Lees verder

'Niet lesbisch'

'Droom je wel eens van vrouwen?' 'Fantaseer je over vrouwen?' Ik klikte op nee, de uitkomst was negatief. Ik begreep het niet. | De vrouw op de brug – deel 3.

Lees verder

Horoscoop april 2020

'Speel je met de gedachte om uit de kast te komen bij vrienden, familie of op werk? Er is geen beter moment dan deze maand.' Wat staat jou te wachten? Lees het hier.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden