Meisje, vrouw, anders

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 1 december 2020
Tijd: 19:30-21:00
Type: Debat
Website: https://debalie.nl/programma/girl-woman-other-01-12-2020/

Locatie:

Naam: De Balie
Straat: Kleine-Gartmanplantsoen 10
Postcode: 1017 RR
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

 


Ruimte creëren voor diversiteit in de literaire wereld met e.a. Bernadine Evaristo


Met auteur Bernadine Evaristo, die onlangs de eerste gekleurde vrouw in 50 jaar werd die de Booker Prize for Fiction won voor haar werk Girl, Woman, Other, bespreken we de representatie van diversiteit in de literaire wereld. Meer dan 15 jaar schreef Evaristo de verhalen en personages die ze haar hele leven in de literatuur miste. Met haar 8e roman - een verhaal met 12 onderling verbonden personages, voornamelijk vrouwen, zwarten en Britten - kreeg Evaristo internationale aandacht. Wat is er veranderd in de literaire wereld? Wat is er nodig om een inclusieve literaire scène te creëren?


Meisje, vrouw, anders


Girl, Women, Other is nu vertaald in het Nederlands. Met de roman van Evaristo als inspiratiebron, spreken we met mensen uit het literaire veld over de situatie in Nederland waar ook de discussie over diversiteit gaande is. Wat is de rol en verantwoordelijkheid van auteurs, recensenten, uitgeverijen en lezers?


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Hoop, ruzie en verlies

'Zij wist wanneer we moesten stoppen, dat talent heb ik nooit gehad.' Dorine (31) is verslaafd aan gokken, verloor haar vriendin en zit tot haar nek in de schulden.

Lees verder

'Damespaden déden iets'

Lesbiennes die zich zichtbaar, met regenboogveters en al, in de openlucht begaven… Er kwamen vaak heftige reacties op de aankondiging van een nieuw Damespad. Rita Zwaan blikt terug.

Lees verder

Boek & Borrel

Welk boek heeft een onuitwisbare indruk op je gemaakt? Welk boek sleepte je vroeger mee in je tas? En wat heeft dit boek betekend in je leven? In gesprek met… Claudia van der Werf.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden