Meisje, vrouw, anders

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 1 december 2020
Tijd: 19:30-21:00
Type: Debat
Website: https://debalie.nl/programma/girl-woman-other-01-12-2020/

Locatie:

Naam: De Balie
Straat: Kleine-Gartmanplantsoen 10
Postcode: 1017 RR
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

 


Ruimte creëren voor diversiteit in de literaire wereld met e.a. Bernadine Evaristo


Met auteur Bernadine Evaristo, die onlangs de eerste gekleurde vrouw in 50 jaar werd die de Booker Prize for Fiction won voor haar werk Girl, Woman, Other, bespreken we de representatie van diversiteit in de literaire wereld. Meer dan 15 jaar schreef Evaristo de verhalen en personages die ze haar hele leven in de literatuur miste. Met haar 8e roman - een verhaal met 12 onderling verbonden personages, voornamelijk vrouwen, zwarten en Britten - kreeg Evaristo internationale aandacht. Wat is er veranderd in de literaire wereld? Wat is er nodig om een inclusieve literaire scène te creëren?


Meisje, vrouw, anders


Girl, Women, Other is nu vertaald in het Nederlands. Met de roman van Evaristo als inspiratiebron, spreken we met mensen uit het literaire veld over de situatie in Nederland waar ook de discussie over diversiteit gaande is. Wat is de rol en verantwoordelijkheid van auteurs, recensenten, uitgeverijen en lezers?


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden