Roze Filmdagen 2021: Online editie

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 11 maart 2021
Tijd: 10:00-01:00
Type: Film
Website: https://www.facebook.com/events/3283815198389308

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

De 24e Roze Filmdagen gaan van start! Hét LGBTQ Filmfestival van Nederland vindt dit jaar volledig online plaats, en is dus voor het eerst ‘te bezoeken’ vanuit heel Nederland! We hebben weer een selectie gemaakt van de meest bijzondere, ontroerende, hartverwarmende en unieke LGBTQ films, documentaires en shorts van over de hele wereld.


Deze worden van 11 t/m 21 maart 2021 op vaste tijden online vertoond. Ook is er weer een randprogrammering met discussies en andere interactieve onderdelen.


De kaartverkoop start op 22 februari 2021, en de online kaarten kosten € 8,50.


Mócht Het Ketelhuis in maart weer open kunnen, dan vertonen we de films ook simultaan “offline”.


We kijken er erg naar uit om jullie weer online te ontmoeten!


Openingsfilm: het intieme relatiedrama ARE WE LOST FOREVER David Färdmar, Zweden 2020


We openen het festival met een intieme relatiefilm, die de pijn verbeeldt die ontstaat als de liefde ophoudt. Een universeel verhaal, en voor iedereen herkenbaar. “An excellent queer romance”, volgens de recensenten.


 


Op een ochtend vertelt Hampus tegen zijn vriend Adrian dat hij wil stoppen met de relatie. Adrian is ontsteld want ze woonden al drie jaar samen en hij had geen enkel vermoeden dat Hampus niet meer gelukkig met hem was. Als Hampus zijn deel van het meubilair (inclusief het halve bed) heeft verhuisd uit wat nu Adrian’s appartement is, wordt de scheiding reëel. Adrian kan maar niet begrijpen waarom hun relatie is kapot gegaan en een jaar lang is hij bezig met het verwerken van zijn verdriet. Is er een manier om hem terug te krijgen?


Geregisseerd door Zweeds multitalent David Färdmar die als schrijver, regisseur, producent en casting director betrokken is bij vele prijswinnende producties. Voor Roze Filmdagen is Färdmar een festivalveteraan, we vertoonden eerdere zijn korte films MY NAME IS LOVE (2008) en NO MORE WE (2018).

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Seksueel trauma

'Het ging als een waas aan me voorbij en tegelijk herinner ik me elk detail. Ook nu nog, 30 jaar later. Ik heb er zelf om gevraagd, ik heb ze hun gang laten gaan... Daar heb ik last van.'

Lees verder

rosetta.

Platform voor en door vrouwelijke en gender non-conforming muziekproducers in Nederland. Opgericht om zichtbaarheid te vergroten en kennis en ervaring uit te wisselen.

Lees verder

Feiten en cijfers

'Ronduit verontrustend', zegt Simon Timmerman, Movisie: 'Plannen en beleid moeten inclusiever worden ten aanzien van seksuele en genderdiversiteit.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden