DE LESBISCHE LIGA: LIVE

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 29 juli 2021
Tijd: 18:45-22:00
Type: Cafe & Party
Website: https://www.tivolivredenburg.nl/agenda/de-lesbische-liga-live-29-07-2021/

Locatie:

Naam: TivoliVredenburg
Straat: Vredenburgkade 11
Postcode: 3511 WC
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

Vera en Annefleur bespreken lesbische, bi en queer representatie samen met de Liga


In de Lesbische Liga podcast bespreken 3FM DJ Vera Siemons en televisiemaker Annefleur Schipper op eigen wijze alle representatie van vrouwen die op vrouwen vallen in de media. Onder het motto ‘Make Lesbi Great Again’ zijn ze in 2020 in quarantaine de podcast begonnen om zo vrouwen uit de LGBTQIA+ gemeenschap een luidere stem te geven en ervaringen uit te wisselen met bekende lesbische, bi of queer vrouwen zoals onder meer Hanna van Vliet, Rocky Hehakaija, Claudia de Breij, Shary-An Nivillac en Merel van Dongen.


Het is altijd het doel geweest om zoveel mogelijk verschillende vrouwen een platform te geven, zodat er ook binnen de podcast voor representatie gezorgd kan worden - want dat is en blijft van levensbelang voor vrouwen die op vrouwen vallen en iedereen in de community. Inmiddels is het derde seizoen volop bezig en wordt het tijd om voor het eerst samen met de luisteraars, die worden de Liga genoemd, een opname te maken!


Tijdens De Lesbische Liga: Live kan de community die al ruim 1,5 jaar geen plek heeft om elkaar fysiek te ontmoeten eindelijk elkaar zien. Het wordt een aflevering net wat anders dan normaal, met veel verrassingen maar natuurlijk ook de klassieke elementen als het Lesbiaans, Vera’s Muziekrubriek én een speciale gast. Dit wil je niet missen!

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Positieve representatie aub

'Ik wil dat er geen enkele film meer gemaakt wordt waarin een vrouw door haar man wordt mishandeld of vermoord omdat ze verliefd wordt op een andere vrouw. Echt – is dat nou zo veel gevraagd?'

Lees verder

Deel jouw ervaringen

Nederland staat bekend als een voortrekker op het punt van LHBTIQ+ acceptatie, maar is dat wel zo? Hoe staat het anno 2021 met de acceptatie en veiligheid van LHBTIQ+'ers? Doe mee!

Lees verder

Ze is gewoon lesbisch

Florence Vos Weeda speelt de rol van Alex: 'Het geeft mij veel vertrouwen in de toekomst als ik zie dat de LHBTQ+ gemeenschap steeds meer gerepresenteerd wordt in series.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden