Poink Online Dialoog (Catharsis)

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 15 januari 2022
Tijd: 19:30-22:00
Type: Overige
Website: https://www.facebook.com/events/486295709517789

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Door mooie boeken te lezen, goede films te zien of theater en dans te ervaren, kunnen we emotioneel helen. Althans, dat zeggen kunstenaars. Dat zei ook al de oude Griekse filosoof Aristoteles. Hij noemde het Catharsis. Het gaat over het opwekken van krachtige emoties zoals verdriet, angst, medelijden of plezier bij de toeschouwer, die vervolgens een zuivering van haar of zijn gevoelens ondergaat. Doordat we onze emoties aanraken kunnen we ze herbeleven. Hoe meer we kunnen meeleven, hoe sterker de catharsis.


Herken je dit? Heb jij theater of films gezien, muziek gehoord waarbij je de helende werking hebt gevoeld? Zelf weet ik dat als ik films zie met herkenbare lesbische vrouwen, dat ik me dan gesterkt voel in wie ik zelf ben. Muziek of boeken die me op een andere manier raakten, gaven me soms ook steun of hielpen me door een proces. Heb jij ook zulke ervaringen? Weet je nog wat er aangeraakt werd? Ben je daardoor geheeld of was het meer een feest der herkenning? Heeft het je blijvend veranderd of ging het leven gewoon door?


Als je het interessant vindt om hier over door te praten, schrijf je dan in voor de dialoog over Catharsis op zaterdag 15 januari 2022.


Kenmerken van een Dialoog


Bij een Dialoog gaat het om het verkrijgen van nieuwe inzichten door het delen van ieders ervaringen. Het is een onderzoekend gesprek waarbij de deelneemsters elkaar vragen stellen om zo dichter bij de kern te komen. Het gaat niet om theorieën of opvattingen of adviezen. De nieuwsgierigheid naar elkaars verhaal maakt een Dialoog tot een interessante ontmoeting.


Een Dialoog kent vier fases:


1: Korte inleiding over Zoom en de spelregels voor de avond


2: Kennismaken: Wie doen er mee en wat zijn de associaties bij het thema?


3: Ervaringen uitwisselen: Wat zijn de ervaringen met het thema? Wat gebeurde er? Tot welke inzichten leidt dit?


4: Afsluiting met de vraag: wat neem je mee van deze avond? Lees hier meer over elkaar online ontmoeten bij Poink en over De Dialoog.


Poink Online Dialoog (Catharsis)


Wanneer: zaterdag 15 januari 2022


Tijdstip begin: inloggen vanaf 19.00 uur


Duur dialoog: van 19.30 uur tot uiterlijk 22.00 uur


Pauze: om 20.45 uur


Hoe: met Zoom (je ontvangt een link bij aanmelding) Aanmelden via: poinkindialoog@gmail.com


Maximum deelneemsters: 6


Dialoogbegeleider: Agnes


Poink is voor vrouwen die van vrouwen houden. Je bent wel of niet uit de kast, je bent zeker van je zaak of je twijfelt nog, je bent pan, queer, bi, lesbisch, trans of je hebt geen idee. Je bent van harte welkom.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

One in a million

LGBTQIA+ films voor iedereen: een gezamenlijke missie om te vieren dat we uniek zijn. 1 miljoen mensen €1 doneren om wereldwijde LGBTQIA+ representatie naar een hoger plan te tillen.

Lees verder

Respect for Marriage Act

Nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof het landelijke recht op abortus schrapte, kwam ook de vrijheid om te trouwen op losse schroeven te staan. Een nieuwe wet biedt meer bescherming.

Lees verder

Leesvoer 2022

Fleur Pierets, Claudia de Breij, Sara Kroos, Nina Polak, Hannah Gadsby en meer binnen- en buitenlandse auteurs schreven dit jaar een bonte verzameling boeken. We maakten een divers (en nooit compleet) overzicht.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden