CinemAsia Film Festival | LGBTQ workshops

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 15 mei 2022
Type: Debat
Website: https://cinemasia.nl/nl/filmprogramma-2022/lgbtq/

Locatie:

Naam: Studio/K
Straat: Timorplein
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

CinemAsia Film Festival is hét pan-Aziatisch filmfestival van Nederland. Het festival is ontstaan uit het Queer & Asian filmfestival dat in 2003 voor het eerst plaatsvond. Nu 14 edities later is het festival uitgegroeid tot een all inclusive filmfestival, maar het LGBTQ programma is nog steeds een vast onderdeel. 


Naast films biedt het festival ook aanvullende programmering voor de LGBTQ gemeenschap, met in het weekend van 14-15 mei de volgende activiteiten:


CinemAsia x Dona Daria | Reading my Panties workshop


Verander je perspectief en geef je onderbroek het woord. Welk verhaal vertelt jouw meest intiemste kledingstuk over jouw leven? 


15 mei | 16:00 - 17:30 uur


https://cinemasia.nl/nl/side_event/cinemasia-x-dona-daria-reading-my-panties-workshop-with-lu-lin/


CinemAsia x Out & Abroud | Mental Health & Self Care workshop 


Voor velen in de gemeenschap zijn de afgelopen 2 jaar uitdagend geweest mede door de oplopende discriminatie en bedreigingen tegen de Aziatische gemeenschap in het westen. Dat kan een effect hebben op ons emotioneel welzijn. Daarom hebben we de samenwerking opgezocht met onze vrienden van OUT&ABROAD voor een workshop die ons helpt beter voor onszelf te zorgen.


Zaterdag 14 mei | 11:00 – 12:30 uur


https://cinemasia.nl/nl/side_event/cinemasia-x-outabroad-queer-mental-health-and-self-care-workshop/ 


CinemAsia x Studio/K x TranScreen : The Trap Door of Representation


Samen met TranScreen Film Festival en Studio/Queer ontleden we op kritische wijze de problematische representatie van queer personen in populaire cultuur. Gasten zijn: Laura Kok, Art van ‘t Rood, en Jonnah Bron. De discussie wordt gemodereerd door Sascha Sylbing.


Zaterdag 14 mei | 19:10–20:00, na de vertoning van Midnight Swan om 16:50


https://cinemasia.nl/nl/side_event/cinemasia-x-studio-k-x-transcreen-the-trap-door-of-representation/


Queer Asian Tea & Tai-Chi: Community Gathering


Een laagdrempelige bijeenkomst voor iedereen in de community met een potpourri aan onderwerpen onder het genot van snacks en thee, waarbij deelnemers mogen voordragen waar zij het graag over willen hebben tijdens deze theetijd. Het gesprek wordt geleid door moderator Jiye Seong-Yu, medeoprichter van Asian Voices Europe.


Zondag 15 mei  11:00–12:30 


https://cinemasia.nl/nl/side_event/queer-asian-tea-tai-chi-community-gathering/

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden