CinemAsia Film Festival | LGBTQ workshops

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 15 mei 2022
Type: Debat
Website: https://cinemasia.nl/nl/filmprogramma-2022/lgbtq/

Locatie:

Naam: Studio/K
Straat: Timorplein
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

CinemAsia Film Festival is hét pan-Aziatisch filmfestival van Nederland. Het festival is ontstaan uit het Queer & Asian filmfestival dat in 2003 voor het eerst plaatsvond. Nu 14 edities later is het festival uitgegroeid tot een all inclusive filmfestival, maar het LGBTQ programma is nog steeds een vast onderdeel. 


Naast films biedt het festival ook aanvullende programmering voor de LGBTQ gemeenschap, met in het weekend van 14-15 mei de volgende activiteiten:


CinemAsia x Dona Daria | Reading my Panties workshop


Verander je perspectief en geef je onderbroek het woord. Welk verhaal vertelt jouw meest intiemste kledingstuk over jouw leven? 


15 mei | 16:00 - 17:30 uur


https://cinemasia.nl/nl/side_event/cinemasia-x-dona-daria-reading-my-panties-workshop-with-lu-lin/


CinemAsia x Out & Abroud | Mental Health & Self Care workshop 


Voor velen in de gemeenschap zijn de afgelopen 2 jaar uitdagend geweest mede door de oplopende discriminatie en bedreigingen tegen de Aziatische gemeenschap in het westen. Dat kan een effect hebben op ons emotioneel welzijn. Daarom hebben we de samenwerking opgezocht met onze vrienden van OUT&ABROAD voor een workshop die ons helpt beter voor onszelf te zorgen.


Zaterdag 14 mei | 11:00 – 12:30 uur


https://cinemasia.nl/nl/side_event/cinemasia-x-outabroad-queer-mental-health-and-self-care-workshop/ 


CinemAsia x Studio/K x TranScreen : The Trap Door of Representation


Samen met TranScreen Film Festival en Studio/Queer ontleden we op kritische wijze de problematische representatie van queer personen in populaire cultuur. Gasten zijn: Laura Kok, Art van ‘t Rood, en Jonnah Bron. De discussie wordt gemodereerd door Sascha Sylbing.


Zaterdag 14 mei | 19:10–20:00, na de vertoning van Midnight Swan om 16:50


https://cinemasia.nl/nl/side_event/cinemasia-x-studio-k-x-transcreen-the-trap-door-of-representation/


Queer Asian Tea & Tai-Chi: Community Gathering


Een laagdrempelige bijeenkomst voor iedereen in de community met een potpourri aan onderwerpen onder het genot van snacks en thee, waarbij deelnemers mogen voordragen waar zij het graag over willen hebben tijdens deze theetijd. Het gesprek wordt geleid door moderator Jiye Seong-Yu, medeoprichter van Asian Voices Europe.


Zondag 15 mei  11:00–12:30 


https://cinemasia.nl/nl/side_event/queer-asian-tea-tai-chi-community-gathering/

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Transgender Zichtbaarheid

De 'Transgender Day of Visiblity', voor bewustwording van de positie van transgender mensen die op wereldwijde schaal te maken hebben met discriminatie, vindt sinds 2009 jaarlijks plaats op 31 maart.

Lees verder

Kroongetuige

Patricia Cornwell schreef een nieuw boek en we weten meer (Nicole Kidman!) over de TV-serie. Forensisch patholoog Kay Scarpetta wordt- in dit 26ste deel- achtervolgd door haar verleden.

Lees verder

Corrie

Marieke Widlak maakte een bijzonder mooie docu over omgaan met veranderingen binnen een liefdesrelatie. 'Ik wilde een film maken die vertrouwen zou uitstralen over het afwijken van de norm.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden