Wandeling Mechelen 11km

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 14 augustus 2022
Tijd: 11.00
Type: Overige
Website: https://devlam.eu/agenda

Locatie:

Naam: Startpunt: Herberg 't Voshoes, We mogen de parkeerplaats gebruiken.
Straat: Schweibergerweg 49
Plaats: Mechelen.
Provincie: Limburg
Land: Nederland

Omschrijving:

Tijdens deze heuvelachtige grenswandeling wandelen we over een leuk paadje naar Eperheide waar een paar mooie vakwerkhuizen liggen. Dan langs het Onderstebos met schitterend panorama en omhoog door het Bovenstebos naar de Belgische grens. Halverwege komen we langs de krijtrots van Heimans. Een van de grondleggers van de natuurbescherming in Nederland. " 's Morgens was ik al vroeg bij de rots ; die werd nu door de zon uit 't oosten beschenen en was in toovermooi bloementooneel veranderd, met coulissen van varens, guirlandes van clematis en klimop, en met witte trappen, bezet met meterhooge Belladonna. Ik klauterde op tegen de rots; waar de hand greep om steun, brokkelde de mergelkalk af en dan staken de bruine Belemnieten bij drie, vier tegelijk uit de wit-grauwe massa op, net gebroken en versteende sigaren". — Eli Heimans in het tijdschrift De Levende Natuur (1903)[2 Later passeren we ijsboerderij Gelatofarm met heerlijk ijs en dan komen we in Heijenrath. De terugweg gaat door een prachtig dal en flink omhoog naar het buurtschap Landsrade. Aan het eind is een terras met prachtig uitzicht. In totaal 11 km. Er is mogelijkheid om de route in te korten.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Regenboogdagen Enschede

PrideWalk Twente, Queer Arts, symposium Th!nk with Pride, theater, karaoke, Queer night en een ontbijt: Bomvol programma tijdens de Regenboogdagen in Enschede en Hengelo.

Lees verder

Oudejaarsconference 2022

Claudia de Breij verzorgt dit jaar weer de Oudejaarsconference: De try-outs zijn begonnen en de voorstelling is vanaf nu al te zien in theaters door heel Nederland. Een voorproefje!

Lees verder

Bodytalk bestaat 35 jaar

Jubileum: Bodytalk in Utrecht werd 27 februari 1987 geopend door Feibe Zweers. Anno 2022 is Bodytalk nog steeds een belangrijk onderdeel van het gay uitgaansleven in Utrecht.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden