Klimaat conflict

'De mussen vallen van het dak en mijn vriendin zit al de hele middag op internet te zoeken naar vliegreizen met een tropische bestemming. Ik moet er niet aan denken. Ik houd sowieso niet erg van warmte en ik heb niet de behoefte om bij te dragen aan het opwarmen van de aarde door voor de lol naar de andere kant van de wereld te vliegen om daar dan in dezelfde hitte als hier peentjes te gaan zitten zweten.

Maar goed, mijn vriendin wil het niet horen. We gaan toch maar twee keer per jaar op vakantie, zegt ze. Dat wij thuis blijven zitten zal echt het verschil niet maken. Het klimaat verandert nu eenmaal door de eeuwen heen, leerde zij vroeger bij Aardrijkskunde, zo'n vaart zal het niet lopen met het einde van de wereld en het zal heus wel goedkomen. Ik noem dat struisvogelpolitiek.'

Karin (43) is al heel lang samen met haar vriendin Carola. Ze wonen samen in hun tweede koophuis, aan de 'rand van de randstad', werken allebei fulltime. Karen als HR-manager, Carola is advocaat. Ik spreek Karin over een conflict in hun relatie, iets waar ze het maar niet eens over kunnen worden. ~ Hebben jullie ook een thema wat steeds de kop op blijft steken en waar jullie geen echte compromis in kunnen vinden? Ik teken jullie verhaal graag op, mag anoniem, stuur een mailtje naar rosalie@zijaanzij.nl!

'Zij houdt van warm, ik houd van koud. Dus in de zomer gaan we op zomervakantie, iets met zon en zee, of een tropisch eiland. We zijn net een paar weken terug uit Spanje en Portugal, komend jaar wil ze naar de Amazone. De jungle in. En nu vind 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Pride Photo 2024

'De tentoonstelling van dit jaar is een visuele liefdesbrief aan de veerkracht van queer mensen.' Vanaf 24 mei te zien in Utrecht en daarna, tot begin 2025, door het hele land.

Lees verder

Mooie zomer met KinePride

Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Enschede, Groningen en Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Niemand wordt vergeten

'Gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen.' Eurocommissaris Helena Dalli (Gelijkheid) was bij het IDAHOT+ Forum 2024 in Den Haag. Daar riep zij op tot meer gelijkheid voor lhbtiq'ers in Europa.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden