The Hot Peaches

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 28 september 2022
Tijd: 19.30
Type: Cafe & Party
Website: https://wijzijndox.nl/production/the-hot-peaches/

Locatie:

Naam: Krakeling
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

The Hot Peaches is de nieuwe wervelende coming-of-age-productie van de Toneelmakerij en DOX die vorige week in Utrecht in première ging. Het markante, New Yorkse drag-mime-performance gezelschap The Hot Peaches vormt de inspiratiebron voor regisseur Timoty de Gilde en de acht jonge performers van deze extravagante show. The Hot Peaches speelden een belangrijke rol in het ontstaan van de Pride movement in de jaren '70.

Woensdag 28 september speelt de voorstelling voor het eerst in Amsterdam en voor deze Amsterdamse première komt oprichter Jimmy Camicia speciaal over uit New York! In de jaren ’70 stond Camicia al eens met zijn Hot Peaches in de Melkweg en nu is hij terug om de hedendaagse versie van zijn show te zien.

The Hot Peaches speelt woensdag 28 september om 19:30 uur in De Krakeling in Amsterdam. Een half uur voor aanvang van de voorstelling is er gelegenheid voor de pers om Jimmy Camicia te ontmoeten en vragen te stellen. Na afloop gaat Camicia met het publiek, waaronder twee klassen middelbare scholieren, in gesprek over de voorstelling, queer toen en nu, protest en pride.

The Hot Peaches zijn t/m 25 november door het land te zien.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Horoscoop december 2023

Geniet van elke seconde die je doorbrengt met de vrouw die zoveel gevoelens bij je oproept, ook al heeft jullie relatie misschien een einddatum. – Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Op het Domplein

Genieten met mijn vriendin en onze kleine, van de Pietjes en pepernoten. Ik kijk om me heen en ineens zie ik mezelf op dit plein zo'n tien jaar terug. Flashback naar de zomer van 2013, Roze Zaterdag in Utrecht...

Lees verder

'Extremisme' in Rusland

Het hooggerechtshof in Rusland heeft ingestemd met een verbod op de 'internationale LHBT beweging' en vanaf onmiddellijke ingang wordt de 'organisatie' aangemerkt als extremistisch.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden