The Hot Peaches

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 28 september 2022
Tijd: 19.30
Type: Cafe & Party
Website: https://wijzijndox.nl/production/the-hot-peaches/

Locatie:

Naam: Krakeling
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

The Hot Peaches is de nieuwe wervelende coming-of-age-productie van de Toneelmakerij en DOX die vorige week in Utrecht in première ging. Het markante, New Yorkse drag-mime-performance gezelschap The Hot Peaches vormt de inspiratiebron voor regisseur Timoty de Gilde en de acht jonge performers van deze extravagante show. The Hot Peaches speelden een belangrijke rol in het ontstaan van de Pride movement in de jaren '70.

Woensdag 28 september speelt de voorstelling voor het eerst in Amsterdam en voor deze Amsterdamse première komt oprichter Jimmy Camicia speciaal over uit New York! In de jaren ’70 stond Camicia al eens met zijn Hot Peaches in de Melkweg en nu is hij terug om de hedendaagse versie van zijn show te zien.

The Hot Peaches speelt woensdag 28 september om 19:30 uur in De Krakeling in Amsterdam. Een half uur voor aanvang van de voorstelling is er gelegenheid voor de pers om Jimmy Camicia te ontmoeten en vragen te stellen. Na afloop gaat Camicia met het publiek, waaronder twee klassen middelbare scholieren, in gesprek over de voorstelling, queer toen en nu, protest en pride.

The Hot Peaches zijn t/m 25 november door het land te zien.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Haar eerste date

'Mijn ex zou er vast wat van vinden als ze wist dat mijn vriendin verliefd is op een ander en vanavond haar eerste date met haar heeft.' Deel 2 van De Kers en de Taart.

Lees verder

Geen liefde meer

Ik vond het al zo lastig om het uit te maken, maar nu helemaal. Weggaan bij een zieke die je nodig heeft, doe je niet, maar is uit medelijden blijven wél goed?

Lees verder

Dat kan natuurlijk ook

'Soms is het even wennen voor de kinderen in het blok, twee mama's in de wijk. Want ja, dat was er eerder toch niet.' Janneke deelt het wel en wee van haar roze gezin.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden