Queer geschiedenis-wandeling Leeuwarden

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 24 maart 2023
Tijd: 16:00-17:00
Type: Workshop
Website: https://www.queergeschiedenismaand.nl/programma/queer-geschiedeniswandeling-leeuwarden/

Locatie:

Naam: Station Leeuwarden
Straat: Stationsplein 1
Postcode: 8911 AE
Plaats: Leeuwarden
Provincie: Friesland
Land: Nederland

Omschrijving:

In het kader van Queer Geschiedenismaand organiseren wij een wandeling van de binnenstad langs de sporen van de queer geschiedenis van Leeuwarden.


Je hebt het je vast wel eens afgevraagd tijdens een geschiedenis les, waar waren alle queer mensen? Een terechte vraag, want de queer identiteit van belangrijke personen is uit veel geschiedenis boeken gewist. Daarnaast wordt er amper aandacht besteed aan de ervaring van queer personen in het verleden.


Tijdens onze queergeschiedeniswandeling gaan wij op zoek naar de queer geschiedenis van Leeuwarden. Verborgen liefde, pogingen tot het oprichten van COC Friesland, protesten en het openlijk vieren van diversiteit. Hier gaan we allemaal (letterlijk) bij stil staan tijdens de wandeling.


De wandeling is rolstoeltoegankelijk.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Roze Woensdag 2024

'Stichting Roze Woensdag nodigt iedereen uit om deze dag in het roze te lopen en te feesten, want hiermee toon je solidariteit aan de LHBTIQ+ gemeenschap. We vieren wat we bereikt hebben en staan stil bij wat er nog te doen is op dit vlak.'

Lees verder

Spiegelbeeld

Haar vingers bewogen, haar nagels kropen tergend langzaam omhoog. Kippenvel op het randje van lekker. Er klopte iets niet. Er was een derde hand, in mijn nek... - Fran & The City

Lees verder

IHLIA: Protest2Pride

De foto's van Marian Bakker fungeren als een genuanceerd historisch verslag, een bijdrage aan ons collectieve geheugen en begrip. Ook jij kunt bijdragen aan de expo: upload jouw foto!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden