Queer geschiedenis-wandeling Leeuwarden

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 24 maart 2023
Tijd: 16:00-17:00
Type: Workshop
Website: https://www.queergeschiedenismaand.nl/programma/queer-geschiedeniswandeling-leeuwarden/

Locatie:

Naam: Station Leeuwarden
Straat: Stationsplein 1
Postcode: 8911 AE
Plaats: Leeuwarden
Provincie: Friesland
Land: Nederland

Omschrijving:

In het kader van Queer Geschiedenismaand organiseren wij een wandeling van de binnenstad langs de sporen van de queer geschiedenis van Leeuwarden.


Je hebt het je vast wel eens afgevraagd tijdens een geschiedenis les, waar waren alle queer mensen? Een terechte vraag, want de queer identiteit van belangrijke personen is uit veel geschiedenis boeken gewist. Daarnaast wordt er amper aandacht besteed aan de ervaring van queer personen in het verleden.


Tijdens onze queergeschiedeniswandeling gaan wij op zoek naar de queer geschiedenis van Leeuwarden. Verborgen liefde, pogingen tot het oprichten van COC Friesland, protesten en het openlijk vieren van diversiteit. Hier gaan we allemaal (letterlijk) bij stil staan tijdens de wandeling.


De wandeling is rolstoeltoegankelijk.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Noodtoestand in de VS

'Onze community is in gevaar. De golf van dreiging in het land veroorzaakt steeds meer haat, homofobie en transfobie, wat uiteindelijk een risico vormt voor de veiligheid van iedereen.'

Lees verder

1 op de 90

Beelden en verhalen van intersekse personen tussen de 2,5 en 81 jaar oud: Biologisch geslacht is een spectrum met oneindig veel variaties, waar veel meer bekendheid over moet komen.

Lees verder

Rainbow marketing

Timing, inlevingsvermogen, overgevoeligheden en intentie: Het uitdragen van LHBTQI+-vriendelijkheid is zo simpel nog niet. Wanneer doe je het goed (of fout)?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden