Een stel mannenpinguïns

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 29 februari 2024
Tijd: 20:15
Type: Theater
Website: https://www.aandeslinger.nl/programma/een-stel-mannenpinguins

Locatie:

Naam: theater Aan de Slinger
Straat: De Slinger 40
Postcode: 3995 DE
Plaats: Houten
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

'Wat als een kind aan tafel wordt gemaakt en niet in bed'


Twee stellen ontmoeten elkaar, een mannenstel en een vrouwenstel. Om hun kinderwens waar te maken moeten de personages niet alleen omgaan met elkaars angsten en vooroordelen, maar vooral ook met die van henzelf. In korte vaak enigszins humoristische scènes zijn we getuige van anderhalf jaar gepieker en geworstel. Kunnen ze de verwachtingen en patronen waarmee ze zijn opgegroeid achter zich laten en elkaar zo dicht naderen als nodig is?


Een stel mannenpinguïns is lichtvoetig en inhoudelijk, speels en actueel, dramatisch en poëtisch. Auteur Maaike Bergstra heeft haar persoonlijke zoektocht van een queer vrouw met een kinderwens vertaald in een in een actueel theaterstuk. Tegelijk weet ze de personages zo vorm te geven, dat zij algemeen aansprekend en heel herkenbaar is zijn. Dit doet ze door vier totaal verschillende personages op te voeren die ieder een andere kijk hebben op ouderschap, hun identiteit en het leven.


PUNCH wil de toneelschrijver zichtbaar maken. Daarom stellen we de schrijver van EEN STEL MANNENPINGUÏNS Maaike Bergstra graag aan je voor, in het na-programma, aansluitend aan de voorstelling. Dit wordt geleid door Iris Slee, oprichter theaterbolwerk PUNCH. Zo kun je meer te weten komen over de totstandkoming van EEN STEL MANNENPINGUÏNS en PUNCH en is er een mogelijkheid vragen te stellen aan Maaike en Iris.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden