Paarse Vrijdag Den Haag

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 8 december 2023
Tijd: 11:00-16:00
Type: Groot Event
Website: https://www.dehaagsehogeschool.nl/over-de-haagse/evenementen-activiteiten/paarse-vrijdag

Locatie:

Naam: De Haagse Hogeschool
Straat: Johanna Westerdijkplein 75
Postcode: 2521 EN
Plaats: Den Haag
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Op vrijdag 8 december is het weer Paarse Vrijdag! Op deze dag dragen we paars om te vieren dat ieders genderidentiteit en seksuele voorkeur welkom is op De Haagse Hogeschool. Hogescholen en universiteiten doen steeds meer mee aan het vieren van Paarse Vrijdag, want studenten en medewerkers horen hun genderidentiteit, -expressie, en seksualiteit te kunnen ontdekken en uiten in een veilige omgeving. 


Dit jaar wordt Paarse Vrijdag georganiseerd door studenten van de Minor Seksualiteit en Diversiteit samen met The Lighthouse en het Inclusion Office. Naast het dragen van paarse kleding zullen er ook activiteiten plaatsvinden waarin gender en seksualiteit centraal staan. De Haagse Hogeschool wil niet alleen laten zien dat LHBTIQ+-studenten worden geïncludeerd door paarse kleding, maar draagt ook bij door het onderstaande programma te ondersteunen.


Programma


Vrijdag 8 december


Iedereen die deelneemt aan Paarse Vrijdag is welkom in het Atrium vanaf 11.00 uur om alvast te genieten van een Paarse snack! Hier kan je ook een leuke themasticker of button krijgen om je solidariteit te tonen. Je bent van harte welkom en aanmelden is niet nodig, alleen voor de Tafeldialogen.


WHIP-BUS  X HHS


11.00 - 15.00 uur | Hoofdingang en Atrium


De WHIP-bus creëert een fysieke ontmoetingsplek die real-life conversaties stimuleert op het gebied van seksualiteit en intimiteit. Je kunt er op een ontspannen en speelse manier in gesprek gaan met anderen en de professionals over gender, seksualiteit en intimiteit. Er is een quiz waar je aan mee kunt doen met je vrienden en is er een klein museum over van alles rondom seksualiteit. De WHIP-bus bevindt zich buiten op het plein en organiseert daarnaast een fysieke ontmoetingsplek in het Atrium.  


Tafeldialoog


11.30 - 13.30 uur | Buenos Aires Room (OV0.35) & Paris Room (OV0.39)


Ga het gesprek aan! Tijdens de tafelgesprekken met medestudenten kan je (in kleine groepen) gesprekken voeren met personen uit de LHBTIQ+ gemeenschap. Met hen kan je in gesprek gaan bijvoorbeeld over de onderwerpen coming out, het leggen van queer-contacten (coming in), of inclusiviteit binnen De Haagse Hogeschool. In kleine rondes is er de mogelijkheid om met verschillende mensen te praten over elkaars ervaringen en vragen te stellen.


Meld je vooraf aan voor de Tafeldialogen via de website.


Borrel


14.00 - 16.00 uur  | Buenos Aires Room (OV0.35) & Paris Room (OV0.39)


Sluit aan bij de borrel! Om het evenement gezellig af te sluiten kunnen de deelnemers achteraf nog nagenieten van een drankje en een Paarse snack.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Samen huilen

We maakten afgelopen week iets extreem vervelends mee, de emotie zit er nog steeds in. Gelukkig zijn er ook tal van geniale, fijne en liefdevolle momenten in ons heel normale gezin.

Lees verder

Verslaafd aan telefoon

'Ik leg het af tegen de smartphone van mijn vrouw. Dat apparaatje krijgt beslist meer aandacht dan ik. Naar mijn gevoel gaat het nu bergafwaarts met ons.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Queer Summer op Picl

Films over jezelf durven en mogen zijn: het jaarlijkse Queer Summer programma op Picl biedt verschillende films voor thuis op de bank, van Love Lies Bleeding tot Orlando.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden