Jaloezie is een bitch

Kirsten voelt zich een rijke bitch met niet één, maar twee relaties. Polyamorie onder de knie! Maar als haar vriendin ineens verliefd wordt op een ander, wordt haar 'open mind' keihard op de proef gesteld. In JALOEZIE IS EEN BITCH gaat Kirsten het gevecht aan met juicy jealousy; een verboden emotie doordrenkt van liefde, maar mét giftanden.

Speellijst en kaarten: www.kirstenvanteijn.nl

 

Ze heeft haar laatste spraakmakende voorstelling '(S)EXPERIMENT' nog maar net achter de rug en stoomt zo weer door naar de volgende: de try-outs van de voorstelling 'JALOEZIE IS EEN BITCH' zijn inmiddels begonnen en lopen door tot en met 27 februari. De première is op 7 maart in De Kleine Komedie Amsterdam.

Foto: Studio Rik Versteeg

Moderne liefde en seksuele taboes

Voor haar 'coming-out-voorstelling' (S)EXPERIMENT ontving Kirsten van Teijn de prestigieuze VSCD cabaretprijs Neerlands Hoop. (S)EXPERIMENT ging over moderne liefde en seksuele taboes, in de voorstelling vertelt Kirsten over haar leven met haar vriend én haar vriendin. Over dat ze verliefd wordt op een vrouw, terwijl ze niet bij haar vriend weg wil, en over alle mogelijkheden om dat verder vorm te geven in de 21e-eeuw.

Ze vertelt kwetsbaar, eerlijk, met humor en een wervelende energie over haar weg in een relatievorm die ze eerder nog niet kende. Inmiddels zijn Kirsten, haar vriend en haar vriendin zoveel jaar verder en is er een ander thema komen bovendrijven: jaloezie. Daarbij geeft de titel van deze nieuwe voorstelling al aan, dat het geen zuurstokroze verhaal is, maar een rauwe – daarom niet minderwaardige – waarheid.

JALOEZIE IS EEN BITCH

JALOEZIE IS EEN BITCH is het vervolg op S(EX)PERIMENT. Na deze eerste voorstelling kreeg Kirsten standaard de vraag in de foyer: 'Hoe doen jullie dat dan met jaloezie?' In eerste instantie was dat eigenlijk niet echt een issue, totdat haar vriendin twee jaar geleden verliefd werd op een andere vrouw. Toen overviel de jaloezie haar ineens en ze deelt wat dit met haar deed en welke gevoelens dat allemaal losmaakte.

Als we videobellen is Kirsten in de kleedkamer van het theater. Ze heeft die avond de try out van 'JALOEZIE IS EEN BITCH' en vertelt: 'Ik vind het wel spannend, omdat het allemaal nog zo kwetsbaar is. Gisteren waren we nog materiaal aan het omgooien en bijschaven. Elke avond is anders nu.'

Onderzoek naar jaloezie

Kirsten deed eerst research voor de voorstelling en ging bij Theaterfestival Boulevard in 's-Hertogenbosch in gesprek met diverse mensen over het thema jaloezie. Zo interviewde ze schrijver en kunstenaar Fleur Pierets en

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden