The Queer Image

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 4 maart 2024
Tijd: 19:00-22:00
Type: Film
Website: https://www.queergeschiedenismaand.nl/programma/the-queer-image/

Locatie:

Naam: Schuur
Straat: Lange Begijnestraat 9
Postcode: 2011 HH
Plaats: Haarlem
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Schuur en Nieuwe Vide presenteren samen The Queer Image: een inter­sec­ti­o­neel inter­dis­ci­pli­nair film­pro­gramma met een queerfemi­nis­tisch karakter. Samen kiezen we een film rond thema’s die spelen in de gemeenschap. Films waarin lhbtqia’ers en vrouwen niet gemar­gi­na­li­seerd worden of slachtoffer zijn, maar juist hun stem laten horen en in de spotlight staan.


Ter ere van Queer History Month presenteren Nieuwe Vide en Schuur met trots de tweede editie van The Queer Image, waarin een baan­bre­kende lhbtiq+-kortefilm wordt gecom­bi­neerd met de speelfilm Drive-Away Dolls van Ethan Cohen en Tricia Cooke. Voor deze gelegenheid hebben we gekozen om de korte film Loss of Heat (1994, 20 min) van Noski Deville als voorfilm te vertonen. 


Loss of Heat is een beeldend portret van queerliefde, waarbij de wissel­wer­king tussen het emotionele en het fysieke wordt verkend, net als de grenzen van seksu­a­li­teit en afhan­ke­lijk­heid en verlangen. Deville is een cameravrouw en filmmaker die zich bezighoudt met de overlap tussen film, muziek en geluid. Deville heeft meer dan 25 jaar ervaring als cameravrouw en staat bekend om haar bekroonde werk met inter­na­ti­o­naal bekende artiesten, waaronder Isaac Julien, Steve McQueen, Alia Syed, Daria Martin en Jananne Al-Ani.


Hoofdfilm Drive Away Dolls is de eerste van een trilogie aan queerfilms geschreven door Tricia Cooke en Ethan Cohen. In deze road movie gaan Jamie en Marian op een onverwachte reis naar Tallahassee, waar zij het pad kruisen met een groep onbekwame criminelen.


De avond wordt ingeleid door filmmaker en programmeur Bernardo Zanotta.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden