Thema avond - Queer veiligheid

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 16 mei 2024
Tijd: 20:00-22:00
Type: Debat
Website: https://www.facebook.com/events/2699313723553693

Locatie:

Naam: House of Confetti
Straat: Parade 3A
Postcode: 5911 CA
Plaats: Venlo
Provincie: Limburg
Land: Nederland

Omschrijving:

Gelukkig voelen veel LHBTIQA+ personen zich in Nederland veilig om zichzelf te zijn. Toch wordt nog altijd een aanzienlijk deel van onze gemeenschap geconfronteerd met discriminatie, pesten of zelfs geweld.


Je ziet het ook regelmatig in nieuwsberichten: LHBTIQA+ personen die hun huis uit gepest worden of op straat worden uitgescholden of in elkaar geslagen.


Daarom organiseert COC Limburg Noord (Venlo & Venray) een thema avond met als titel “Queer veiligheid”. Samen met de politie binnen Roze in Blauw en het Anti Discriminatiepunt zullen we informatie verstrekken, en praten over het onderwerp.


De avond over veiligheid wordt mede mogelijk gemaakt door House of Confetti.


Themavond “Queer veiligheid” zal plaatsvinden op donderdag 16 mei. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur. Locatie: House of Confetti, Parade 3A in Venlo.


Om een idee te krijgen hoeveel deelnemers er zijn, vragen we iedereen om zich aan te melden (kan annoniem), Geef ook aan met hoeveel personen je wilt komen.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen lieten ze hun kinderen achter en vluchtten naar Nederland.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden