Thema avond - Queer veiligheid

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 16 mei 2024
Tijd: 20:00-22:00
Type: Debat
Website: https://www.facebook.com/events/2699313723553693

Locatie:

Naam: House of Confetti
Straat: Parade 3A
Postcode: 5911 CA
Plaats: Venlo
Provincie: Limburg
Land: Nederland

Omschrijving:

Gelukkig voelen veel LHBTIQA+ personen zich in Nederland veilig om zichzelf te zijn. Toch wordt nog altijd een aanzienlijk deel van onze gemeenschap geconfronteerd met discriminatie, pesten of zelfs geweld.


Je ziet het ook regelmatig in nieuwsberichten: LHBTIQA+ personen die hun huis uit gepest worden of op straat worden uitgescholden of in elkaar geslagen.


Daarom organiseert COC Limburg Noord (Venlo & Venray) een thema avond met als titel “Queer veiligheid”. Samen met de politie binnen Roze in Blauw en het Anti Discriminatiepunt zullen we informatie verstrekken, en praten over het onderwerp.


De avond over veiligheid wordt mede mogelijk gemaakt door House of Confetti.


Themavond “Queer veiligheid” zal plaatsvinden op donderdag 16 mei. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur. Locatie: House of Confetti, Parade 3A in Venlo.


Om een idee te krijgen hoeveel deelnemers er zijn, vragen we iedereen om zich aan te melden (kan annoniem), Geef ook aan met hoeveel personen je wilt komen.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden