Telegraaf: vrouw verlaat man voor andere vrouw!

Op je 37e, getrouwd en met een gezin, ontdekken dat je eigenlijk toch echt lesbisch bent. Om vervolgens tijdens de eerste date, met iemand die helemaal je type niet is, al vóór het eerste kopje thee in bed te belanden, en in één moeite door een vaste relatie. Het overkwam Wia Grijseels (47).       

In Vrouw Magazine (Telegraaf) doet zij haar verhaal. Het was de film ‘Kissing Jessica Stein’ die destijds haar ogen heeft geopend. Wia: “Toen de twee vrouwelijke hoofdrolspeelsters met elkaar zoenden, begon mijn maag te draaien en bonkte mijn hart in mijn keel.” Hoewel haar echtgenoot Sietse zich begripvol opstelde, was voor Wia het huwelijk over. “Het is niet dat ik niet bij Sietse wílde blijven, het kón gewoon niet. (…) Zodra ik een woning voor mezelf had gevonden, ben ik vertrokken.” Wia geeft aan ‘absoluut niet biseksueel te zijn’, “(…) hoewel mensen dat, gezien mijn huwelijk van twintig jaar, wel verwachten. Maar ik was jong toen ik Sietse leerde kennen, en ik wist niet beter.”

Inmiddels is Wia getrouwd met, jawel, haar eerste date. “Jantien en ik hebben onze trouwringen omgesmolten tot een ketting met twee hartjes, zo dragen we ook onze mannen nog steeds een beetje bij ons.”

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden