Nieuws

Samen huilen

We maakten afgelopen week iets extreem vervelends mee, de emotie zit er nog steeds in. Gelukkig zijn er ook tal van geniale, fijne en liefdevolle momenten in ons heel normale gezin.

Lees verder

Verslaafd aan telefoon

'Ik leg het af tegen de smartphone van mijn vrouw. Dat apparaatje krijgt beslist meer aandacht dan ik. Naar mijn gevoel gaat het nu bergafwaarts met ons.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Queer Summer op Picl

Films over jezelf durven en mogen zijn: het jaarlijkse Queer Summer programma op Picl biedt verschillende films voor thuis op de bank, van Love Lies Bleeding tot Orlando.

Lees verder

Dat was het dan

'Ik vergat te vragen of jullie goed zijn thuisgekomen. Blijkbaar wel dus.' Ze grijnsde en het was mijn beurt om rode wangen te krijgen. 'Laat geworden zeker? Nog een afzakkertje gedaan?' Willy was ook niet gek.

Lees verder

LHBTIQ+ sensitieve zorg

Juf Daniëlle maakte samen met Roze in Wit uitlegvideo's die gebruikt worden op alle opleidingen verpleegkunde in Nederland. 'Het is belangrijk dat iedereen zich welkom en veilig voelt in de zorg.'

Lees verder

Speelveld van de dood

Intriges in het vrouwenvoetbal: het vierde deel in succesvolle serie over de zusjes Kauffmann, geschreven door Hetty Kleinloog, verschijnt op 2 september.

Lees verder

Horoscoop juli 2024

Jouw drang om situaties stuk te analyseren zal je angst alleen maar versterken tijdens moeilijke gesprekken met je vriendin: neem de dingen zoals ze zijn. - Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Tien jaar transgenderwet

Sinds 1 juli 2014 hoeven transgender en intersekse mensen die hun geslachtsregistratie willen aanpassen geen verplichte operaties meer te ondergaan. 'Een spectaculaire vooruitgang, maar niet genoeg.'

Lees verder

Women & Pride

Irene Hemelaar vertelt ons over het 15-jarig jubileum, het belang van LesBisch activisme, gelijkwaardigheid, zichtbaarheid en haar gevestigde hoop op de nieuwe generatie.

Lees verder

Saarein blijft!

'Met alle hulp van de community, fantastische vrijwilligers en allies kan ons prachtige café doorgaan als Stichting Saarein!' Een stichting die voor en door de gemeenschap wordt gerund.

Lees verder

Roze Woensdag 2024

'Stichting Roze Woensdag nodigt iedereen uit om deze dag in het roze te lopen en te feesten, want hiermee toon je solidariteit aan de LHBTIQ+ gemeenschap. We vieren wat we bereikt hebben en staan stil bij wat er nog te doen is op dit vlak.'

Lees verder

Spiegelbeeld

Haar vingers bewogen, haar nagels kropen tergend langzaam omhoog. Kippenvel op het randje van lekker. Er klopte iets niet. Er was een derde hand, in mijn nek... - Fran & The City

Lees verder

IHLIA: Protest2Pride

De foto's van Marian Bakker fungeren als een genuanceerd historisch verslag, een bijdrage aan ons collectieve geheugen en begrip. Ook jij kunt bijdragen aan de expo: upload jouw foto!

Lees verder

Afscheid

Inseminatiepoging drie was raak, maar na twee maanden bleek het kindje niet meer te leven. Wat moest er nu gebeuren? 'Afwachten,' had de arts gezegd. Dat gingen we dus maar doen...

Lees verder

Vers leesvoer

Een inclusieve reisgids, een 'een veelkoppig verhaal over transformatie en de zoektocht naar liefde en bestaansrecht,' en overal kleurrijke feestjes met Nine en Mella, om voor te lezen.

Lees verder

Ik dacht dat dit zo hoorde

LHBT+ jongeren kunnen net als hun heteroseksuele leeftijdgenoten risico lopen om slachtoffer en pleger te worden van (ex-)partnergeweld. Wat zijn hiervan de oorzaken?

Lees verder

Hé is dit ook ADHD?

Er komen in gesprek met Hanneke Mijnster diverse onderwerpen uit haar boek aan bod waar ADHD invloed op heeft, zoals eten, geld, hormonen, autorijden en lesbische seks.

Lees verder

Levante & Fucking Åmål

Deze zomer: een oproep voor inclusie in de film Levante, in de bioscoop vanaf 20 juni, en de Zweedse arthouse klassieker uit 1998, Fucking Åmål, is opnieuw uitgebracht en zie je vanaf 11 juli.

Lees verder

Ex over de vloer

Mijn nieuwe vriendin beschouwt haar ex als goede vriendin, en ze is de tweede mama van de kinderen. Ze moet altijd welkom zijn, vindt ze. Het zint me niet. Wat zou jij doen?

Lees verder

Goeie bestemming

'Die doos gaat eruit. We gaan van dit hele drama een museumstuk maken.' Willy had het helemaal uitgedacht. 'Kijk, hier gaan we morgen heen, je mag mee als je wilt.' - Fran & The City

Lees verder

Vrouw uit de kast

Stella Heman nam het platform over: 'Ik help heel graag mensen die met zichzelf in de knoop zitten en hun geaardheid willen onderzoeken, of die steun nodig hebben bij het uit de kast komen.'

Lees verder

Taboedoorbrekende LHBT+ expo

Een 'krachtige boodschap van inclusie en acceptatie.' De gedurfde expositie in de Oude Lutherse Kerk, met werk van kunstenaar Arjan Spannenburg, richt schijnwerpers op LHBT+ acceptatie.

Lees verder

Europese verkiezingen

Breng je stem uit! 'Er staat veel op het spel bij de Europese verkiezingen,' aldus COC-voorzitter Astrid Oosenbrug. Maak op 6 juni een goed geïnformeerde keuze.

Lees verder

Horoscoop juni 2024

'Verander je benadering van intimiteit. Duik niet gelijk het bed in met de vrouw die je nog maar net hebt leren kennen.' – Wat staat jou te wachten deze maand? Je leest het hier.

Lees verder
Lees meer