Nieuws

Vrouwen versieren voor vrouwen

'Het boek dat ik zelf zo graag had willen hebben.' Hoe word je beter in flirten, versieren en daten met vrouwen en hoe word je aantrekkelijkste versie van jezelf? Eline schreef deze praktische gids.

Lees verder

De H van Hetero

Solange Dekker & Luuk Dresen maken een podcast die voor eens en altijd een brug slaat tussen de LHBTIQA+ gemeenschap en de hetero cis-mannen en -vrouwen. Aflevering 1: de L van Lesbisch.

Lees verder

'Lesbisch groentje'

Zou het alleen bij kletsen blijven, misschien een voorzichtige kus, of sta ik binnen een kwartier weer buiten? Uit nieuwsgierigheid ging ik online op zoek naar een seksdate.

Lees verder

Roze voetbalfans

Op TV: De serie De roze supporters volgt in vier afleveringen een aantal voetbalfans in hun pogingen om homofobie uit de voetbalstadions te bannen. Te zien vanaf maandag 16 mei.

Lees verder

Lhbtiq+ & de islam

Kun je homo, lesbisch of transgender zijn binnen de islam? Journalist Haroon Ali gaat op zoek naar antwoorden: Wat moet er gebeuren om de acceptatie van lhbtiq+'ers binnen de islam te vergroten?

Lees verder

Prides 2022

Het Pride-seizoen is geopend! Deze zomer kunnen we eindelijk weer - in het echt - samen de liefde vieren, tijdens verschillende Prides door heel Nederland. We are here, we are Queer! Happy Pride!

Lees verder

Rainbow Index

Nederland staat wederom op plaats 13 in de lijst van Europese landen die LHBTI-mensenrechten goed hebben geregeld, zo blijkt uit de Rainbow Europe Index van 2022.

Lees verder

Ireen Wüst: College Tour

Ze is de succesvolste Nederlander op de Olympische Spelen ooit en op 15 mei is ze te gast bij College Tour: Ireen Wüst kijkt terug op haar imposante carrière en vertelt over haar ambities voor de toekomst.

Lees verder

Eurovisie Songfestival 2022

Nederland is door! S10 plaatse zich gisteren in Turijn voor de finale van 66ste editie van het Eurovision Songfestival, komende zaterdag. Donderdag is de tweede halve finale.

Lees verder

Expositie TROTS!

Foto's vernield, alweer: 'Onze inzet voor acceptatie en verdraagzaamheid blijft hard nodig.' De modellen laten zich op billboards in de stad levensgroot en trots zien aan de voorbijgangers.

Lees verder

Verre reizen

'Ik wil niet langer thuisblijven, maar mijn vriendin wil niet mee. Ik overweeg nu om alleen of met een groepsreis mee te gaan naar Nepal. Vriendin boos. Wat zou jij doen?'

Lees verder

LHBT+ gezinnen

Boekentips! Lezen over de ervaringen van andere (wens-) ouders, draagmoeders, kinderen van twee mama's, twee papa's en anders samengestelde gezinnen biedt inzicht, inspiratie, steun en hoop.

Lees verder

White House Press Secretary

Karine Jean-Pierre (44) aangewezen als perschef van Witte Huis: Ze wordt de eerste zwarte vrouw en openlijk homoseksuele persoon in deze topfunctie. 'Representation matters.'

Lees verder

Opzettelijke vernieling

Foto's van de Pride Photo tentoonstelling in Vlissingen zijn onherstelbaar en moedwillig vernield; een aanslag op ieders vrijheid om te kunnen zijn wie je wil zijn!

Lees verder

Camping de Paradijsvogel

Voor LHBTI+ kinderen en hun ouders: 'Een plek waar je helemaal jezelf kan zijn en op een veilige manier kan experimenteren in de zoektocht naar je genderidentiteit.'

Lees verder

Roze Korenfestival

The Royal Edition in Den Haag: Bijna 300 zangers en zangeressen zullen de longen uit hun lijven zingen tijdens Tutti 2022, de tweede editie van het Nederlandse Roze Korenfestival op zaterdag 7 mei.

Lees verder

Horoscoop mei 2022

Experimenten in de slaapkamer, een nieuwe liefde of baan, trouwen met de vrouw van je dromen of juist een confrontatie met pijnlijke herinneringen uit het verleden: Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

DSS Haarlem

Het grootste gedeelte van de vrouwenselectie is lesbisch en alle teams hebben een regenboog aanvoerdersband. De club houdt zich uitgesproken bezig met LHBTI+ onderwerpen. Interview!

Lees verder

Wie wil jij zien?

Lesbische zichtbaarheid en (h)erkenning: Wie moeten wij dringend eens interviewen? Over wie (of wat) zou jij meer willen weten, zien en lezen? Vertel het ons!

Lees verder

Sort Of

Sabi Mehboob is een genderfluide millennial met verschillende identiteiten. De dramakomedieserie Sort Of volgt Sabi op een tumultueuze weg naar zelfontdekking en zelfacceptatie.

Lees verder

Gebrek aan bewijs

Vrijspraak in daterape-zaak: 'De slachtoffers waren kwetsbare vrouwen, die op zoek waren naar gezelligheid. Ze zijn doelbewust naar de woning gelokt, en zijn daar seksueel misbruikt.'

Lees verder

Sekscursus

Voor alle vrouwen zonder lesbische seks ervaring én voor vrouwen die meer willen dan het standaard seks riedeltje met hun vriendin is er nu een online cursus.

Lees verder

Maatregelen tegen geweld

COC Nederland vraagt minister Yeşilgöz-Zegerius (VVD, Veiligheid & Justitie) in een brief om maatregelen tegen discriminerend fysiek of verbaal geweld tegen LHBTI personen.

Lees verder

Four Freedoms Awards

De award voor de Vrijwaring van Vrees gaat naar de Turkse niet gouvernementele LGBTI+ organisatie, ÜniKuir. De award zal worden uitgereikt aan de oprichters van ÜniKuir: Melike Balkan en Özgür Gür.

Lees verder

Transgender in Nederland

Buitengewone geschiedenis: De reizende tentoonstelling vertelt het verhaal van de lange weg van uitstoting en vooroordelen naar emancipatie en erkenning. Nu te zien in Gemeente Oss.

Lees verder

Carrie, Charlotte, Miranda & Che!

And Just Like That: Op HBO Max zie je het tweede seizoen van 'first modern lesbian' Anne Lister's Gentleman Jack en de sequel op Sex & The City: And Just Like That, met de 'queerness' van deze tijd.

Lees verder

Dominante vriendin

'Zij bepaalt alles, er blijft weinig of geen ruimte voor mijn eigen wensen. Het voelt niet goed meer, ik heb geen idee hoe ik uit deze benauwende situatie kom.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Klaar met hokjes

Er is meer dan alleen hetero en homo. We barsten uit onze hokjes, maar is de wereld hier wel klaar voor? De hele wereld zou (S)EXPERIMENT van Kirsten van Teijn moeten zien!

Lees verder

Een moment voor mij

Jasha Eliane heeft een nieuwe videoclip! 'Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan de representatie van queer personen en vertel ook over mijn eigen zoektocht in de liefde in mijn muziek.'

Lees verder

Lesbian Herstory Archives

'Onze geschiedenis bestaat en jij maakt er deel van uit. Je creëert je eigen geschiedenis, puur door het leven te leiden zoals je dat nu doet. En dat is heel waardevol, want zo worden wij herinnerd.' Deel 2.

Lees verder

Movies That Matter

Filmfestival over mensenrechten in Den Haag, door het hele land en online: De docu 'Liefsteling' gaat tijdens het festival in première en je ziet talloze bijzondere verhalen vanuit de hele wereld.

Lees verder

Rainbow Radio

In Zandvoort wordt elke maand een queer radioprogramma gemaakt, door Anja Westerweel en Ronald Hueskens. Wij bezochten de studio en spraken de makers. En de makers spraken ons!

Lees verder

Roze BABS?

Lesbische Bijzondere Ambtenaren Burgelijke Stand (BABS) gezocht! Want in de echt verbonden worden door een 'roze' trouwambtenaar is toch wel een heel mooie kers op de bruidstaart.

Lees verder

Horoscoop april 2022

De relatie met je vriendin zal het einde van een hoofdstuk bereiken. Dit kan betekenen dat jullie uit elkaar gaan óf dat jullie samen grote veranderingen gaan doormaken. Wat staat jou te wachten?

Lees verder

Minister bezoekt COC

Minister Dijkgraaf (OCW, Emancipatie) luisterde met veel interesse naar de verhalen van activisten, vrijwilligers en COC medewerkers, over de aanpak van discriminerend geweld, acceptatie op school en betere wetgeving.

Lees verder

Lesbian Herstory Archives

Echte verhalen over de lesbische geschiedenis, omdat die 'net zo hard verdween als het werd gemaakt'. In New York vind je deze bijzondere archieven, die 'laten zien dat je belangrijk bent'. Deel 1.

Lees verder

Pride Photo

Landelijke tour met ongeziene verhalen: Foto expositie 'Celebrating the Unseen' laat bezoekers kennismaken met de minder bekende kanten van de wereldwijde LHBTQIA+ gemeenschap.

Lees verder

Oscars 2022

Ariana DeBose wint Oscar voor beste vrouwelijk bijrol: 'Voor iedereen die ooit twijfels had, over je identiteit, geaardheid of over waar je staat in het leven: Ik beloof je, er is een plek voor ons.'

Lees verder

Seef spees

Satire en absurdisme door een nieuwe generatie makers: Clarice Gargard en Hasna El Maroudi zijn het zat om alleen maar over ongelijkheid en onrecht in de samenleving te praten. Wij spraken Clarice!

Lees verder

Lekker lesbisch dit

Het was zo'n typische ontmoeting die je alleen na intensief online contact hebt: Vol verwachting, zou het spookje waar zijn, gevolgd door een lichte teleurstelling en een knop om: Dit is het echte leven.

Lees verder

Van de andere kant

Aangeboren of aangeleerd? In deze documentaire onderzoekt Tim den Besten of je iemands seksuele voorkeur kan beïnvloeden en scherpt hij zijn visie op zijn eigen seksualiteit aan.

Lees verder

Womb m/f/x

Egyptische goden en hedendaagse opvatting over identiteit, gender en vruchtbaarheid in een intieme samenwerking met audiovisueel collectief The Transketeers.

Lees verder

Inclusieve Dikke van Dale

Genderdiversiteit, inclusivisme, non-binair, regenbooggemeenschap, transactivisme: Woorden die zijn opgenomen in de nieuwe editie van het Groot woordenboek van de Nederlandse taal.

Lees verder

Opgewonden

Bloedeerlijke podcast over seks in alle vormen en maten: Haroon Ali en Yora Rienstra ontvangen verschillende gasten en zij nemen geen blad voor de mond.

Lees verder

Ze is transgender

'Ik wil mijn vriend(in) steunen in haar proces en tegelijkertijd ben ik bang voor de relatie. Die verandert zeker. Zal ik wel genoeg van mijn partner blijven houden en zij/hij van mij?'

Lees verder

Uitzinnig

Na haar tweede grote hit 'Ik wil dansen', van de succesvolle EP 'Licht en Donker' komt Froukje op 18 maart 2022 met haar tweede EP genaamd 'Uitzinnig' en tourt ze dit jaar door Nederland.

Lees verder

LHBTI-rechten in Grondwet!

COC Nederland: Geweldig nieuws! De Tweede Kamer stemde op dinsdagmiddag 15 maart in zeer grote meerderheid voor verankering van LHBTI-mensenrechten in de Grondwet.

Lees verder

Liefsteling

Hetty (76) en Jeanne (91) gaan eropuit, dansen op het strand, genieten van muziek, cultuur en vooral van elkaar. Het kleurrijke leven van deze vrouwen verandert als dementie meer grip krijgt op Jeanne.

Lees verder

Geld stinkt (niet)

Zij wil niet boven haar stand leven en van mijn rijkdom profiteren, ik wil niet doen alsof ik geen geld heb, of mijn afkomst verloochenen. Door haar voel ik me soms schuldig over mijn leven.

Lees verder