Nieuws

Oudejaarsconference 2022

Claudia de Breij verzorgt dit jaar weer de Oudejaarsconference: De try-outs zijn begonnen en de voorstelling is vanaf nu al te zien in theaters door heel Nederland. Een voorproefje!

Lees verder

Bodytalk bestaat 35 jaar

Jubileum: Bodytalk in Utrecht werd 27 februari 1987 geopend door Feibe Zweers. Anno 2022 is Bodytalk nog steeds een belangrijk onderdeel van het gay uitgaansleven in Utrecht.

Lees verder

Onbekend maakt onbemind

Meer sociale acceptatie door de verhalen van leeftijdsgenoten: Peer-educators vergroten bewustwording en kennis bij medeleerlingen door 'levensechte' verhalen.

Lees verder

Lesbische Liga

Nieuw seizoen van onze lievelingspodcast! Vera Siemons en Annefleur Schipper duiken in alle lesbische, biseksuele en queer-media om te kijken hoe goed óf hoe slecht het gesteld is met de representatie.

Lees verder

Lesbian Festival Nijmegen

'Wij willen lesbische vrouwen, biseksuele vrouwen, transgenders en non-binary de mogelijkheid bieden om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan over diversiteit.'

Lees verder

Transgenderwet in de Kamer

'Wilsbekwame mensen weten zelf wel wat hun identiteit is.' Komende week zal de Kamer een wetsvoorstel behandelen over het wijzingen van de geslachtsvermelding in je paspoort of geboorteakte.

Lees verder

Tár

Psychologisch drama van Todd Field met Cate Blanchett in de hoofdrol: Tijdens de première kreeg de film een staande ovatie van het publiek. Volgend jaar te zien in Nederland.

Lees verder

Verschillen vieren

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn: Jongeren krijten in heel Nederland 1000 regenboog-zebrapaden om diversiteit te vieren, een actie voor een veiliger schoolklimaat nu het schooljaar is begonnen.

Lees verder

Rainbow Week Hilversum

Gooi & Vecht Inclusief: Gooise Rainbow Week in Hilversum, dit jaar voor de vierde keer, van vrijdag 7 tot en met zaterdag 15 oktober, 'om onze diversiteit te vieren!'

Lees verder

Andreas Burnier: Biografie

'Andreas Burnier, metselaar van de wereld' is het meeslepende levensverhaal van de feministische lesbische schrijver die het denken over gender op grootse wijze heeft verrijkt.

Lees verder

The Prom in het theater

Wat begint als een slim zakelijk project om het imago van uitgedoofde musicalsterren op te poetsen, mondt uit in een emotionele reis met maar één einddoel: jezelf kunnen en mogen zijn!

Lees verder

Stop het doodvonnis!

Een rechtbank in Iraanse provincie West-Azerbeidzjan veroordeelde de LHBTI-activisten Zahra Sedighi-Hamadani (Sareh) en Elham Choubdar eind augustus tot de doodstraf.

Lees verder

Bi+ dag 2022

Bi+ dag in Utrecht, op 24 september, speciaal voor en door bi+ mensen: Er zijn workshops, een opening met panel, en natuurlijk een lunch en borrel waar je met andere bi+ mensen kan kennismaken.

Lees verder

Sekskliniek

TV: In het BNNVARA-programma 'Sekskliniek' kan iedereen terecht met vragen of zorgen op seksueel gebied. Een team van experts staat voor je klaar, niets is taboe. 'Praten over seks is alleen maar goed. En leuk.'

Lees verder

Do Revenge

Drea en Eleanor slaan de handen ineen om achter elkaars vijand aan te gaan. '...een Hitchcock-achtige donkere comedy met de meest enge hoofdrolspelers ooit: tienermeisjes.' #netflix

Lees verder

Haar leven na mijn dood

'Ik wil haar goed achterlaten en daar bij mijn heengaan geen zorgen over hebben. Ik probeer er steeds over te beginnen, maar het lukt me gewoon niet.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Clubje Hetero Mannen

De HeMa, ook wel S.C. He Ma: de club van de Stoffige Cis Hetero Mannen, staat bij Mijntje voor de deur om stoom af te blazen. Kunnen ze er weer een weekje tegen.

Lees verder

What You See Festival

Zingen met K's Choice? Dit is je kans! Sluit je aan bij het pop-up koor en sta samen met de befaamde band op 19 november in de Stadsschouwburg Utrecht.

Lees verder

Horoscoop september 2022

Volle maan en Mercurius in retrograde: Pas op voor miscommunicatie, verwarrende boodschappen van je ex-vriendin of onbeantwoorde liefdes uit het verleden die opeens je aandacht vragen.

Lees verder

Klup Kweer

Nieuwe vriendschappen: De kesjual LHBTIQ+ evenementen, georganiseerd door Linde en Veronique, zijn laagdrempelig, zonder hokjes en super gezellig!

Lees verder

EuroPride 2022

Afgelast door de President, maar de organisatie gaat door: 'Het statement van de President is waarschijnlijk de beste marketing die we ons kunnen wensen,' aldus EuroPride Belgrado.

Lees verder

Zwolle Pride

Een Queen of the East verkiezing, een kleurrijke Pride Walk door de binnenstad, een race op stiletto's, een infomarkt, jongeren pride en vele dj's op de main stage op het Rodetorenplein.

Lees verder

Queer Choir Amsterdam

Een artistiek initiatief dat zich richt op het creëren van een 'brave space' (vrijmoedige ruimte) waar unieke identiteiten en stemmen gevierd worden.

Lees verder

Parallel seks

Zij & Seks: Het heeft even geduurd, met best een hoop obstakels op de weg, maar we hebben eindelijk een manier gevonden die voor ons werkt en bevredigend is.

Lees verder

Queer Villa

Films, literatuur, theater, workshops en muziek: 'Queer Villa is een toegankelijk cultureel podium vol queerness voor talentvolle jonge baanbrekende makers uit Utrecht.' Van 24 t/m 28 augustus.

Lees verder

Allemaal Mee

'Wanneer er aandacht is voor thema seksuele diversiteit, bijvoorbeeld in boeken, ontstaat vanzelf het bewustzijn bij kinderen dat er meer is dan hetero.' Hanny schreef daarom het kinderboek Allemaal Mee.

Lees verder

Pride in Nijverdal

Hoe zou het zijn om een Pride te organiseren in een kleinere plaats? In deze mini-docu gaat Kimberley langs sleutelfiguren tijdens haar coming-out en zie je of het dorp überhaupt wel klaar is voor een Pride.

Lees verder

Roffa Mon Amour

Filmfestival Roffa Mon Amour bestaat 10 jaar en viert zijn jubileum van 17 tot en met 28 augustus met een uitgebreid programma in de beeldentuin van Brutus in Rotterdam.

Lees verder

Ex-gezin

Mijn vriendin komt niet los van haar ex: Ze voelt zich nog altijd tweede mama van haar kinderen en ik heb vaak het gevoel dat ik er maar wat bijbungel. Wat zou jij doen?

Lees verder

Anne Heche (1969- 2022)

Na een ernstig auto-ongeluk in Los Angeles had de actrice onder meer hersenschade en derdegraads brandwonden. 'We hopen dat ze nu vrij is van pijn, en hopelijk haar eeuwige vrijheid kan ervaren.'

Lees verder

Gender en zelfbeschikking

Transgender en intersekse personen moeten eerst naar een arts of psycholoog voor een officiële verklaring om geslachtsvermelding te kunnen wijzigen. 'Daar is geen enkele reden voor.'

Lees verder

Wie gaat er trouwen..?!

The L word Generation Q seizoen 3 gaat in première later dit jaar! Op de eerste pagina van het script staan allerlei mysterieuze aanwijzingen over de verschillende verhaallijnen.

Lees verder

Queer Film Festival Utrecht

Zichtbaarheid en verbinding: Films en een amuserend en verdiepend randprogramma op het QFFU. 'Door andere verhalen te horen en nieuwe perspectieven te zien, neemt begrip én acceptatie toe.'

Lees verder

Verbod 'homogenezing' - update

Initiatiefwet naar Raad van State: Het uitvoeren van conversietherapie gaat bestraft worden met een gevangenisstraf van maximaal een jaar of geldboete tot € 22.500.

Lees verder

Buiten de boot

We blijven verschillend en hebben verschillende dingen nodig, maar er is veel wat ons bindt. In plaats van elkaar uitsluiten omdat 'de ander' niet aan een beeld voldoet, zouden we die verschillen ook juist kunnen vieren.

Lees verder

Roos weet raad

Zit je met een (relatie-) probleem waar je je geen raad mee weet? Vragen die je aan niemand anders durft te stellen kun je kwijt aan relatiecoach Roos Reijbroek; geen onderwerp is haar te gek.

Lees verder

BinnensteBuiten Pride

Het duurzame lifestyle programma van KRO-NCRV viert de Pride mee met een speciale thema-uitzending: Van roze paleis tot roze geschiedenis en een kleurrijke Pride Poké bowl.

Lees verder

Amsterdam Canal Parade

Pride Amsterdam: 'Afgelopen decennia stond onze strijd vooral in het teken van 'mogen houden van wie we willen' en het is tijd om de focus te verbreden naar het 'mogen zijn hoe we ons voelen'.'

Lees verder

Horoscoop augustus 2022

'Neem de tijd om stil te staan bij je gevoelens in plaats van doen alsof je er al overheen bent. Afscheid nemen doet pijn en ontkennen heeft geen zin.' – Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Pride Photo terug in Amsterdam

Openlucht fototentoonstelling: Stichting Pride Photo Award wil met de foto's bezoekers aanzetten tot nadenken over seksuele- en genderdiversiteit en zo de tolerantie in de samenleving vergroten.

Lees verder

Gay Games 1998

Wat maakte de Amsterdamse Gay Games zo bijzonder? Tot welke revolutionaire veranderingen heeft het evenement geleid? Tientallen deelnemers, vrijwilligers en organisatoren delen hun herinneringen in een expositie.

Lees verder

Pride: Ik wil niet

Duizend procent zeker dat mijn ex daar ook is. Ik ben er nog niet aan toe om haar te zien, zeker niet met mijn nieuwe vriendin. Zij weet niet dat mijn hart nog steeds gebroken is.

Lees verder

EuroGames 2022 Nijmegen

Van 27 tot en met 30 juli 2022 vinden in Nijmegen de EuroGames plaats. Dit grootste LGBTQI+ sporttoernooi wordt op woensdagavond 27 juli geopend met een spectaculaire Openingsceremonie.

Lees verder

Liefde is voor iedereen

KRO-NCRV zet drie kerken in regenboogkleuren: de Dominicanenkerk in Zwolle, de Domkerk in Utrecht en de Westerkerk in Amsterdam. #liefdeisvooriedereen

Lees verder

We Are Queer gaat open!

Queer sportschool We Are Queer gaat open! 'Een kracht sportschool die zich ook richt op het ontwikkelen van mentale kracht,' voor en door de LHBTQIA+ gemeenschap.

Lees verder

Zero Flags Project

Vlaggen van 71 landen waar homoseksualiteit nog verboden is en waar gevangenisstraffen en lijfstraffen worden opgelegd: Het Monument van Zichtbaarheid krijgt ook tijdens de EuroGames een plek.

Lees verder

LHBTIQ+ museum in VR

Celebrating Diversity: Queer Currents en Pride Amsterdam hebben de primeur; 's werelds eerste Virtual Reality-museum over queercultuur is daar te bezichtigen tot en met 4 augustus.

Lees verder

Pathé Pride Week

Speciaal programma: Vera Siemons en Anne-Fleur Schipper (Lesbische Liga) introduceren 'The Favourite' (win tickets!), Tim Oliehoek vertelt alles over 'Love, Simon' en meer!

Lees verder

Toptennisster neemt voortouw

Ze is de eerste Russische tennisster die uit de kast komt: Daria Kasatkina (25) laat weten dat ze een vriendin heeft en vindt dat er in Rusland anders gekeken moet worden naar homoseksualiteit.

Lees verder

Genderneutrale granen

'Jullie weten dat witbrood al jaren ten onrechte de broodschappen domineert? Ten koste van vele minderheidsbroden..? Spelt! Rogge! Desem! Prachtige ondergewaardeerde broden (...)'

Lees verder