De vrouw in jouw leven...ben jij.

margriet

 

‘The woman in your life is you.’ 

Dit is de titel van het TV programma dat de VPRO en NTR zaterdag 16 april a.s. uitzenden, als onderdeel van de documentaireserie ‘Ondersteboven – Nederland in de jaren ‘60’.

Het thema dit keer: de verander(en)de positie van vrouwen in de Nederlandse maatschappij.

De ontwikkelingen in de afgelopen 50 jaar worden getoond, aan de hand van enkele persoonlijke verhalen en van maatschappelijke verschijnselen als de feministische actiegroep ‘Man Vrouw Maatschappij’ en (interessant genoeg) het tijdschrift ‘Margriet’.

Uit de documentaire: ‘Tienermeisjes droomden van een toekomst als stewardess of fotomodel. En sommigen werden dat ook, maar altijd maar even. Want het voorland was een plek achter het aanrecht en de kinderwagen.’

Hoe ver zijn we sindsdien gekomen?

 

‘Ondersteboven – Nederland in de jaren ‘60’.                            

Commentaar: Kees van Kooten.                                                      

Zaterdag 16 april 2016, 20.30 uur, NPO 2.

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Verkiezingsdebat 2021

COC Nederland: Wat gaan politici doen tegen de geweldsincidenten tegen LHBTI's? Moet zogenaamde 'LHBTI-genezing' verboden worden? Livecast op vrijdag 5 februari.

Lees verder

Hoop, ruzie en verlies

'Zij wist wanneer we moesten stoppen, dat talent heb ik nooit gehad.' Dorine (31) is verslaafd aan gokken, verloor haar vriendin en zit tot haar nek in de schulden.

Lees verder

'Damespaden déden iets'

Lesbiennes die zich zichtbaar, met regenboogveters en al, in de openlucht begaven… Er kwamen vaak heftige reacties op de aankondiging van een nieuw Damespad. Rita Zwaan blikt terug.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden