De vrouw in jouw leven...ben jij.

margriet

 

‘The woman in your life is you.’ 

Dit is de titel van het TV programma dat de VPRO en NTR zaterdag 16 april a.s. uitzenden, als onderdeel van de documentaireserie ‘Ondersteboven – Nederland in de jaren ‘60’.

Het thema dit keer: de verander(en)de positie van vrouwen in de Nederlandse maatschappij.

De ontwikkelingen in de afgelopen 50 jaar worden getoond, aan de hand van enkele persoonlijke verhalen en van maatschappelijke verschijnselen als de feministische actiegroep ‘Man Vrouw Maatschappij’ en (interessant genoeg) het tijdschrift ‘Margriet’.

Uit de documentaire: ‘Tienermeisjes droomden van een toekomst als stewardess of fotomodel. En sommigen werden dat ook, maar altijd maar even. Want het voorland was een plek achter het aanrecht en de kinderwagen.’

Hoe ver zijn we sindsdien gekomen?

 

‘Ondersteboven – Nederland in de jaren ‘60’.                            

Commentaar: Kees van Kooten.                                                      

Zaterdag 16 april 2016, 20.30 uur, NPO 2.

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Eindelijk weten wat seks is

Seks is een handeling, maar ook een geschenk, een identiteit, een belofte en een beroep: Linda Duits analyseert seks vanuit verschillende perspectieven.

Lees verder

'Sluit niemand buiten'

Paus pleit voor 'wettelijke bescherming voor paren van gelijk geslacht', een 'grote stap voorwaarts' binnen de katholieke kerk.

Lees verder

Mix van pot en pink

Poink viert haar jubileum: Al 10 jaar activiteiten voor en door lesbische (LBTQ+) vrouwen in de regio Arnhem-Nijmegen, en Lenny Janssen trekt de kar.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden