Steun voor Queer Muslim Network

minister bussemaker

Minister Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) gaat een nieuw netwerk van Europese islamitische LHBT-organisaties, het European Queer Muslim Network financieel ondersteunen. Dat is deze week bekend gemaakt op het IDAHO FORUM in Kopenhagen.

Binnen het European Queer Muslim Network gaan acht islamitische LHBT-organisaties uit verschillende Europese landen samenwerken om seksuele diversiteit in moslimgemeenschappen bespreekbaar te maken. Zo willen zij zorgen voor een veilige omgeving voor LHBT’s binnen deze gemeenschappen en het vergroten van de sociale acceptatie van seksuele diversiteit.

Minister Bussemaker: “De actuele problematiek rondom de veiligheid van LHBT-vluchtelingen laat zien dat seksuele diversiteit niet in iedere gemeenschap een vanzelfsprekendheid is. Ik steun daarom het initiatief van Maruf om een Europees netwerk op te zetten om zo de positie van de islamitische LHBT’s te verbeteren. Hiermee krijgt de emancipatie een nieuwe impuls.”

Bussemaker steunt het European Queer Muslim Network met €75.000 voor de komende twee jaar. 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Eindelijk weten wat seks is

Seks is een handeling, maar ook een geschenk, een identiteit, een belofte en een beroep: Linda Duits analyseert seks vanuit verschillende perspectieven.

Lees verder

'Sluit niemand buiten'

Paus pleit voor 'wettelijke bescherming voor paren van gelijk geslacht', een 'grote stap voorwaarts' binnen de katholieke kerk.

Lees verder

Mix van pot en pink

Poink viert haar jubileum: Al 10 jaar activiteiten voor en door lesbische (LBTQ+) vrouwen in de regio Arnhem-Nijmegen, en Lenny Janssen trekt de kar.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden