Steun voor Queer Muslim Network

minister bussemaker

Minister Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) gaat een nieuw netwerk van Europese islamitische LHBT-organisaties, het European Queer Muslim Network financieel ondersteunen. Dat is deze week bekend gemaakt op het IDAHO FORUM in Kopenhagen.

Binnen het European Queer Muslim Network gaan acht islamitische LHBT-organisaties uit verschillende Europese landen samenwerken om seksuele diversiteit in moslimgemeenschappen bespreekbaar te maken. Zo willen zij zorgen voor een veilige omgeving voor LHBT’s binnen deze gemeenschappen en het vergroten van de sociale acceptatie van seksuele diversiteit.

Minister Bussemaker: “De actuele problematiek rondom de veiligheid van LHBT-vluchtelingen laat zien dat seksuele diversiteit niet in iedere gemeenschap een vanzelfsprekendheid is. Ik steun daarom het initiatief van Maruf om een Europees netwerk op te zetten om zo de positie van de islamitische LHBT’s te verbeteren. Hiermee krijgt de emancipatie een nieuwe impuls.”

Bussemaker steunt het European Queer Muslim Network met €75.000 voor de komende twee jaar. 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Tell Me Why

Videogame met een transgender hoofdrolspeler wordt overladen met nominaties en awards; maatschappelijke thema's zijn verweven in het verhaal van Tyler en Alyson.

Lees verder

Dales Prijs 2021

Lesbisch Archief Nijmegen krijgt Burgemeester Dales Prijs: 'De namen van LANijmegen en Ien Dales zijn vanaf die dag voor altijd eervol verbonden.' De uitreiking is te volgen via livestream.

Lees verder

Inclusieve diversiteit

We vragen inclusiviteit, maar we kijken niet genoeg binnen onze eigen gemeenschap. Dit is de perfecte tijd om tot nieuwe inzichten te komen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden