LBT-moslima's gezocht voor onderzoek

 

Fleur Vennik

 

Even voorstellen: Fleur Vennik volgt de opleiding Religie & Samenleving aan de Universiteit Utrecht. Voor haar afstudeerproject doet zij onderzoek naar de beleving van religie door LBT-moslima’s. Is jouw beleving van het geloof veranderd, sinds je weet dat je (ook) op vrouwen valt? Fleur zegt zelf over het project: “Voor mijn onderzoek ben ik op zoek naar vrouwen die ik mag interviewen, die islamitisch en niet-hetero zijn. Het is niet van belang of je ‘uit de kast bent’ of niet, want het gaat er om hoe jij invulling geeft aan je religie. Het onderzoek is anoniem.”

Het onderzoek zal plaatsvinden in de vorm van persoonlijke gesprekken (semi-gestructureerde interviews). De gesprekken zullen gemiddeld een half uur in beslag nemen. Respondenten mogen zelf de locatie van het gesprek bepalen, indien nodig zijn er altijd ook spreekkamers in Amsterdam Zuidoost beschikbaar. Reiskosten naar de locatie kunnen worden vergoed. Fleur streeft ernaar het onderzoeksrapport in augustus af te hebben. Het verschijnt dan ook in de online bibliotheek van de Universiteit Utrecht.

Heb je meer informatie nodig of wil je je aanmelden? Dit kan via: fmc.vennik@gmail.com

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden