Tip van de Dag: CinemAsia Filmfestival

 

 

Hoewel het CinemAsia Filmfestival geen onderdeel is van Europride, besteedt het festival dit jaar in haar programmering veel aandacht aan de Chinese LHBT-gemeenschap in China én Nederland. 

In de film Inside the Chinese Closet zien we hoe jonge Chinese homo's en lesbiennes, liever dan breken met hun familie en opgaan in de gay scene van een grote stad, proberen hun ouders gerust te stellen. Ze bezoeken een 'fake marriage fair': letterlijk een beurs voor schijnhuwelijken. Hier worden homoseksuele mannen en vrouwen voor het leven aan elkaar gekoppeld, voor een huwelijk en al dan niet bijbehorend IVF-traject. De mannen en vrouwen die gevolgd worden zijn ontroerend open over hun dilemma, en blijken hun (toekomstige) situatie ook met humor te kunnen benaderen. Zo vraagt een jonge vrouw aan haar aanstaande echtgenoot: "Maar wat als jij en ik op dezelfde avond een date hebben, wie past er dan op de baby? Je vader?"

www.cinemasia.nl

 

 

 

  

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Eindelijk weten wat seks is

Seks is een handeling, maar ook een geschenk, een identiteit, een belofte en een beroep: Linda Duits analyseert seks vanuit verschillende perspectieven.

Lees verder

'Sluit niemand buiten'

Paus pleit voor 'wettelijke bescherming voor paren van gelijk geslacht', een 'grote stap voorwaarts' binnen de katholieke kerk.

Lees verder

Mix van pot en pink

Poink viert haar jubileum: Al 10 jaar activiteiten voor en door lesbische (LBTQ+) vrouwen in de regio Arnhem-Nijmegen, en Lenny Janssen trekt de kar.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden