Tip van de Dag: CinemAsia Filmfestival

 

 

Hoewel het CinemAsia Filmfestival geen onderdeel is van Europride, besteedt het festival dit jaar in haar programmering veel aandacht aan de Chinese LHBT-gemeenschap in China én Nederland. 

In de film Inside the Chinese Closet zien we hoe jonge Chinese homo's en lesbiennes, liever dan breken met hun familie en opgaan in de gay scene van een grote stad, proberen hun ouders gerust te stellen. Ze bezoeken een 'fake marriage fair': letterlijk een beurs voor schijnhuwelijken. Hier worden homoseksuele mannen en vrouwen voor het leven aan elkaar gekoppeld, voor een huwelijk en al dan niet bijbehorend IVF-traject. De mannen en vrouwen die gevolgd worden zijn ontroerend open over hun dilemma, en blijken hun (toekomstige) situatie ook met humor te kunnen benaderen. Zo vraagt een jonge vrouw aan haar aanstaande echtgenoot: "Maar wat als jij en ik op dezelfde avond een date hebben, wie past er dan op de baby? Je vader?"

www.cinemasia.nl

 

 

 

  

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Verkiezingsdebat 2021

COC Nederland: Wat gaan politici doen tegen de geweldsincidenten tegen LHBTI's? Moet zogenaamde 'LHBTI-genezing' verboden worden? Livecast op vrijdag 5 februari.

Lees verder

Hoop, ruzie en verlies

'Zij wist wanneer we moesten stoppen, dat talent heb ik nooit gehad.' Dorine (31) is verslaafd aan gokken, verloor haar vriendin en zit tot haar nek in de schulden.

Lees verder

'Damespaden déden iets'

Lesbiennes die zich zichtbaar, met regenboogveters en al, in de openlucht begaven… Er kwamen vaak heftige reacties op de aankondiging van een nieuw Damespad. Rita Zwaan blikt terug.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden