Ellie Lust loopt soms niet hand in hand

 

“Ik ben wie ik ben, ook voor de camera. Dat waarderen mensen, denk ik.”

Sinds haar deelname aan Wie is de Mol is zij een BN’er, maar wij hielden daarvoor allang van haar.

In een mooi interview met Opzij/Ophij (nu te lezen op Blendle) vertelt Ellie Lust (49), het gezicht van de politie Amsterdam en voorzitter van Roze in Blauw, over haar jeugd in Oostzaan en over haar coming out: “Je moet je ouders de tijd gunnen om aan het idee te wennen. Ook ouders hebben recht op hun coming out.” Ook vertelt zij waarom je altijd beter wél aangifte kunt doen van discriminatie of geweld. En over hoe zij het huidige klimaat ten opzichte van homoseksualiteit beleeft: “Als ik bijvoorbeeld langs een groepje Russische toeristen loop, kan ik de neiging hebben om Boukjes hand los te laten. Ik heb geen zin in gezeik. Ik ken mezelf: als iemand wat zegt ga ik erop af.”

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden