Lesbisch paar wint hockeygoud in Rio

Rio heeft weer een LBT-primeur. Het echtpaar Kate en Helen Richardson-Walsh veroverde sámen olympisch hockeygoud. Kate, de aanvoerder van het Britse dameshockeyteam zei tegen USA Today over deze overwining (ten koste van favoriet Nederland): “Het is echt heel, heel erg bijzonder. Olympisch goud winnen is al bijzonder, maar om dat samen met je vrouw te doen... we zullen de herinnering voor de rest van ons leven blijven koesteren." Kate en Helen zijn sinds 2008 samen en sinds 2013 getrouwd.

Ook in het Nederlandse hockeyteam spelen LBT-dames; Carlien Dirkse van den Heuvel en Maartje Paumen, maar zij zijn al een tijdje geen stel meer.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Inclusieve diversiteit

We vragen inclusiviteit, maar we kijken niet genoeg binnen onze eigen gemeenschap. Dit is de perfecte tijd om tot nieuwe inzichten te komen.

Lees verder

Verkiezingsdebat 2021

COC Nederland: Wat gaan politici doen tegen de geweldsincidenten tegen LHBTI's? Moet zogenaamde 'LHBTI-genezing' verboden worden? Livecast op 5 februari.

Lees verder

Hoop, ruzie en verlies

'Zij wist wanneer we moesten stoppen, dat talent heb ik nooit gehad.' Dorine (31) is verslaafd aan gokken, verloor haar vriendin en zit tot haar nek in de schulden.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden