Lesbisch paar wint hockeygoud in Rio

Rio heeft weer een LBT-primeur. Het echtpaar Kate en Helen Richardson-Walsh veroverde sámen olympisch hockeygoud. Kate, de aanvoerder van het Britse dameshockeyteam zei tegen USA Today over deze overwining (ten koste van favoriet Nederland): “Het is echt heel, heel erg bijzonder. Olympisch goud winnen is al bijzonder, maar om dat samen met je vrouw te doen... we zullen de herinnering voor de rest van ons leven blijven koesteren." Kate en Helen zijn sinds 2008 samen en sinds 2013 getrouwd.

Ook in het Nederlandse hockeyteam spelen LBT-dames; Carlien Dirkse van den Heuvel en Maartje Paumen, maar zij zijn al een tijdje geen stel meer.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Mix van pot en pink

Poink viert haar jubileum: Al 10 jaar activiteiten voor en door lesbische (LBTQ+) vrouwen in de regio Arnhem-Nijmegen, en Lenny Janssen trekt de kar.

Lees verder

Lovato vs. Trump

Demi Lovato lanceert song 'Commander in Chief' en vraagt zich af hoe Trump 's nachts kan slapen met wat hij aanricht. 'We zijn in crisis, mensen gaan dood terwijl jij je zakken vult.'

Lees verder

Elske's B(r)oekje

'Ik ben getrouwd in een korte broek, wil begraven worden in een korte broek en vermoed dat ik zelfs ben geboren in een korte broek (al zegt mijn moeder van niet).'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden