Explosieve stijging aantal misdrijven jegens LHBT's na Brexit

 

           London Pride

In de drie maanden sinds Brexit is in Groot Brittannië het aantal gewelddadige incidenten tegen LHBT’s explosief gestegen, dit heeft de Britse homo-organisatie Galop bekend gemaakt. Voorafgaand aan het referendum was door deskundigen al voorspeld dat de uitslag invloed kon hebben op het aantal ‘hate crimes’ in het land. Hierbij werd vooral gedacht aan misdrijven jegens etnische en religieuze minderheden. Deze voorspelling is na het geruchtmakende ‘Nee’ op 23 juni jl. ook uitgekomen: het aantal incidenten waarbij met name Oost-Europese migranten slachtoffer waren lag in juli 42% hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Vooral de moord op een Poolse man in augustus houdt de gemoederen op de Britse eilanden bezig.

Maar wat niemand had voorspeld, was dat ook het aantal ‘hate crimes’ jegens LHBT’s na Brexit sterk zou stijgen. In juli kwamen bijna tweehonderd meldingen binnen, vooral van pesterijen en bedreiging. Dit betekende een stijging van maar liefst 147% vergeleken met vorig jaar. Op ‘hate crimes’ jegens LHBT’s en gehandicapten staat in Groot Brittannië maximaal 6 maanden gevangenisstraf. Bij vergelijkbare misdrijven jegens etnische en religieuze minderheden ligt de strafmaat vier keer hoger; daar geldt een maximum straf van twee jaar. Homo-organisatie Galop roept de Britse politiek op de strafmaat gelijk te trekken.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Verkiezingsdebat 2021

COC Nederland: Wat gaan politici doen tegen de geweldsincidenten tegen LHBTI's? Moet zogenaamde 'LHBTI-genezing' verboden worden? Livecast op vrijdag 5 februari.

Lees verder

Hoop, ruzie en verlies

'Zij wist wanneer we moesten stoppen, dat talent heb ik nooit gehad.' Dorine (31) is verslaafd aan gokken, verloor haar vriendin en zit tot haar nek in de schulden.

Lees verder

'Damespaden déden iets'

Lesbiennes die zich zichtbaar, met regenboogveters en al, in de openlucht begaven… Er kwamen vaak heftige reacties op de aankondiging van een nieuw Damespad. Rita Zwaan blikt terug.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden