Welzijn lesbische vrouwen: nieuw onderzoek

 

Bij Zij aan Zij kregen wij een mailtje met het volgende verzoek:

Vanuit de Rijksuniversiteit Groningen en het NIVEL zijn wij momenteel met een onderzoek gestart naar het psychosociaal welzijn onder Lesbische, Homoseksuele, Biseksuele, Transgender en Interseksuele mensen (LHBTi’ers). Wij vroegen ons af of u mee zou willen helpen aan de werving van respondenten?

Met dit onderzoek willen we uitzoeken welke factoren er specifiek bijdragen aan psychosociaal welzijn en psychosociale problemen bij LHBTi’ers. Met de uitkomsten van dit onderzoek kunnen er eventueel interventies worden opgezet om psychosociale problemen onder deze doelgroep te voorkomen of te verminderen. In België is hetzelfde onderzoek onlangs afgerond. Op die manier wordt ook de het psychosociaal welzijn van LHBTi’s in Europees perspectief duidelijk.

Het is de bedoeling dat we minstens duizend respondenten bereiken.

Deelnemers wordt gevraagd een online vragenlijst in te vullen. Hierin staan vragen over seksuele voorkeur, genderidentiteit, psychosociaal welzijn (waaronder ook depressie en suïcidaliteit), sociaal netwerk en gezondheid.

Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 25 minuten. We verloten 4 cadeaubonnen van 50 euro onder de deelnemers. 

Diana van Bergen, Rijksuniversiteit Groningen

Interesse om mee te doen? Ga dan naar deze website.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden