Welzijn lesbische vrouwen: nieuw onderzoek

 

Bij Zij aan Zij kregen wij een mailtje met het volgende verzoek:

Vanuit de Rijksuniversiteit Groningen en het NIVEL zijn wij momenteel met een onderzoek gestart naar het psychosociaal welzijn onder Lesbische, Homoseksuele, Biseksuele, Transgender en Interseksuele mensen (LHBTi’ers). Wij vroegen ons af of u mee zou willen helpen aan de werving van respondenten?

Met dit onderzoek willen we uitzoeken welke factoren er specifiek bijdragen aan psychosociaal welzijn en psychosociale problemen bij LHBTi’ers. Met de uitkomsten van dit onderzoek kunnen er eventueel interventies worden opgezet om psychosociale problemen onder deze doelgroep te voorkomen of te verminderen. In België is hetzelfde onderzoek onlangs afgerond. Op die manier wordt ook de het psychosociaal welzijn van LHBTi’s in Europees perspectief duidelijk.

Het is de bedoeling dat we minstens duizend respondenten bereiken.

Deelnemers wordt gevraagd een online vragenlijst in te vullen. Hierin staan vragen over seksuele voorkeur, genderidentiteit, psychosociaal welzijn (waaronder ook depressie en suïcidaliteit), sociaal netwerk en gezondheid.

Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 25 minuten. We verloten 4 cadeaubonnen van 50 euro onder de deelnemers. 

Diana van Bergen, Rijksuniversiteit Groningen

Interesse om mee te doen? Ga dan naar deze website.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Verkiezingsdebat 2021

COC Nederland: Wat gaan politici doen tegen de geweldsincidenten tegen LHBTI's? Moet zogenaamde 'LHBTI-genezing' verboden worden? Livecast op vrijdag 5 februari.

Lees verder

Hoop, ruzie en verlies

'Zij wist wanneer we moesten stoppen, dat talent heb ik nooit gehad.' Dorine (31) is verslaafd aan gokken, verloor haar vriendin en zit tot haar nek in de schulden.

Lees verder

'Damespaden déden iets'

Lesbiennes die zich zichtbaar, met regenboogveters en al, in de openlucht begaven… Er kwamen vaak heftige reacties op de aankondiging van een nieuw Damespad. Rita Zwaan blikt terug.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden