Games met LHBT's in de hoofdrol

 

Houd je van gamen, maar word je inmiddels een beetje moe van alle spierbundels en elfjes? Op de website Queerly Represent Me vind je de leukste en spannendste games, met aandacht voor representatie van vrouwen en LHBT's. In de database vind je (filters voor) games in de categorieën seks, gender en relaties. Bij iedere game staat een korte review over hoe de game scoort op het gebied van diversiteit en accurate representatie van (seksuele) minderheden. Met andere woorden: in hoeverre een game terugvalt op ingesleten gender clichés of daadwerkelijk een nieuwe insteek en heldere blik heeft. In de handige database vind je een groot aantal games op titel.

Enkele toppertjes volgens ons Zij aan Zij nerdteam:  

1. Coming Out Simulator: een semi-fictief verhaal, dat het coming out proces onderzoekt, en de impact daarvan op inidividuele personen.

2. April was a Fool / Asphyxia: twee romantische games met enkel vrouwelijke personages.

3. Black closet: een detective sim met lesbische hoofdpersonen.

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

'Damespaden déden iets'

Lesbiennes die zich zichtbaar, met regenboogveters en al, in de openlucht begaven… Er kwamen vaak heftige reacties op de aankondiging van een nieuw Damespad. Rita Zwaan blikt terug.

Lees verder

Boek & Borrel

Welk boek heeft een onuitwisbare indruk op je gemaakt? Welk boek sleepte je vroeger mee in je tas? En wat heeft dit boek betekend in je leven? In gesprek met… Claudia van der Werf.

Lees verder

The Prom komt naar Nederland

De musical gaat in september 2022 in première: 'Over the Top, Broadway, diversiteit, highschool, glitter & glamour, tearjerker, happy end en een geweldige soundtrack.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden