Games met LHBT's in de hoofdrol

 

Houd je van gamen, maar word je inmiddels een beetje moe van alle spierbundels en elfjes? Op de website Queerly Represent Me vind je de leukste en spannendste games, met aandacht voor representatie van vrouwen en LHBT's. In de database vind je (filters voor) games in de categorieën seks, gender en relaties. Bij iedere game staat een korte review over hoe de game scoort op het gebied van diversiteit en accurate representatie van (seksuele) minderheden. Met andere woorden: in hoeverre een game terugvalt op ingesleten gender clichés of daadwerkelijk een nieuwe insteek en heldere blik heeft. In de handige database vind je een groot aantal games op titel.

Enkele toppertjes volgens ons Zij aan Zij nerdteam:  

1. Coming Out Simulator: een semi-fictief verhaal, dat het coming out proces onderzoekt, en de impact daarvan op inidividuele personen.

2. April was a Fool / Asphyxia: twee romantische games met enkel vrouwelijke personages.

3. Black closet: een detective sim met lesbische hoofdpersonen.

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden