Games met LHBT's in de hoofdrol

 

Houd je van gamen, maar word je inmiddels een beetje moe van alle spierbundels en elfjes? Op de website Queerly Represent Me vind je de leukste en spannendste games, met aandacht voor representatie van vrouwen en LHBT's. In de database vind je (filters voor) games in de categorieën seks, gender en relaties. Bij iedere game staat een korte review over hoe de game scoort op het gebied van diversiteit en accurate representatie van (seksuele) minderheden. Met andere woorden: in hoeverre een game terugvalt op ingesleten gender clichés of daadwerkelijk een nieuwe insteek en heldere blik heeft. In de handige database vind je een groot aantal games op titel.

Enkele toppertjes volgens ons Zij aan Zij nerdteam:  

1. Coming Out Simulator: een semi-fictief verhaal, dat het coming out proces onderzoekt, en de impact daarvan op inidividuele personen.

2. April was a Fool / Asphyxia: twee romantische games met enkel vrouwelijke personages.

3. Black closet: een detective sim met lesbische hoofdpersonen.

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Mix van pot en pink

Poink viert haar jubileum: Al 10 jaar activiteiten voor en door lesbische (LBTQ+) vrouwen in de regio Arnhem-Nijmegen, en Lenny Janssen trekt de kar.

Lees verder

Lovato vs. Trump

Demi Lovato lanceert song 'Commander in Chief' en vraagt zich af hoe Trump 's nachts kan slapen met wat hij aanricht. 'We zijn in crisis, mensen gaan dood terwijl jij je zakken vult.'

Lees verder

Elske's B(r)oekje

'Ik ben getrouwd in een korte broek, wil begraven worden in een korte broek en vermoed dat ik zelfs ben geboren in een korte broek (al zegt mijn moeder van niet).'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden