De finale van Expeditie Robinson

Beeld: RTL 5/ Olivier Thijssen

 

Luctor et emergo: worstelt de Zeeuwse Bertie zich door de finale? [Video]

Vanavond is het zover: de finale van Expeditie Robinson. Boerin Bertie Steur is één van de finalisten, dus wij zitten voor de buis. Zou ze het redden, tegen Dio en Thomas? Voor de Zeeuwse krant PZC gaf Bertie een exclusief interview, hoewel de deelnemers eigenlijk pas ná de finale met de pers praten. "In juli kwam ik terug van het eiland. Sindsdien heb ik mijn mond moeten houden. Begin september was de eerste aflevering, donderdag is de laatste. Daarna weet iedereen wie er gewonnen heeft en mag ik weer gewoon praten over wat daar gebeurd is."

Al in de eerste aflevering offerde Bertie zich op en liet zich wegstemmen. Niemand wist toen nog dat er een afvallerseiland was en de weggestemde deelnemers die zich later bij Bertie op het eiland voegden vielen dan ook stijl achterover: Bertie was er nog steeds! Haar no-nonsense mentaliteit, haar noeste arbeid en vindingrijkheid hebben haar uiteindelijk tot de finale gebracht.

Het lastigste voor Bertie, bijna een maand op het afvallerseiland, was de verveling. "Op een gegeven moment wordt het wel heel erg stil. Af en toe komt er iemand jouw kant uit en hoor je wat nieuwtjes. Maar niks van je familie, je vrienden. Er is wel iemand waarmee je kunt kletsen, maar op een gegeven moment ben je wel uitgepraat als je daar weken zit. Er gebeurt gewoon niks." En Esther bleef op de boerderij. "Ja... Esther. Die is thuis gebleven. Die heeft hier de honneurs waargenomen en dat heeft ze heel goed gedaan. Tuurlijk heb ik haar gemist. Toen ik thuiskwam na een reis van 32 uur was ik kapot. We hebben toen ik terugkwam natuurlijk wel even bijgekletst, maar de dag daarna moest ik gelijk weer aan het werk."

Expeditie Robinson -  de Finale. Vanavond om 20.30 op RTL 5

Bron: PZC / RTL / Zij aan Zij

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden