Uit de kast anno 2017

coming out

"Lesbiennes zijn een onzichtbare groep in de huidige maatschappij. Hoe weet je waar je naartoe moet om je ware identiteit te vinden?"

Van BNNVARA kregen wij de volgende vraag:

'Voor het nieuwe seizoen van het televisieprogramma Spuiten en Slikken Specials maken we een reportage van 20 minuten over lesbiennes. Binnen deze reportage willen we graag aandacht besteden aan het feit dat lesbiennes een onzichtbare groep zijn in de huidige maatschappij.

Naar ons idee is de gayidentiteit veel sterker dan de lesbische identiteit terwijl er net zoveel homoseksuelen als lesbiennes zijn in Nederland.

Er verdwijnen bijvoorbeeld veel lesbische kroegen in Amsterdam en in de rest van Nederland, uiteraard komen daar steeds meer open minded kroegen voor in de plaats.

Dit is zeker een goede ontwikkeling maar toch zijn wij erg benieuwd hoe het is als jonge vrouw is om anno 2017 uit de kast te komen. Heb je dan juist niet de behoefte om een kroeg op te zoeken met gelijkgestemden, dus alleen lesbische vrouwen. Hoe weet je waar je naartoe moet om je ware identiteit te vinden?

Daarom zouden wij graag in contact komen met vrouwen die nog uit de kast moeten komen of echt net uit de kast zijn gekomen en deze zoektocht begonnen zijn.'

Meedoen? Stuur even een mailtje naar webredactie@zijaanzij.nl.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden