Meer dan 2500 mensen protesteren tegen homogeweld

 

Een flinke menigte is zaterdagmiddag in de binnenstad van Arnhem bijeengekomen om geweld tegen homo's af te keuren. Volgens de politie zijn zo'n 2.500 mensen op de demonstratie afgekomen.
 
Onder de aanwezigen zijn ook de twee mannen die vorig weekend werden gemolesteerd na een avondje stappen in de Gelderse hoofdstad.

Het Gele Rijdersplein stond vol betogers. Ze hadden onder meer regenboogvlaggen meegenomen en hielden borden vast met teksten als "Liefde is gewoon" en "Liefde is sterker dan een betonschaar". Op verzoek van de organisatie maakten de deelnemers massaal hand in hand een selfie om zich ook via sociale media duidelijk te laten horen.

Voor de twee slachtoffers van de mishandeling was het een laatste steunbetuiging in een reeks. Afgelopen week ontvingen ze vanuit de hele wereld reacties, lezen we op nu.nl.

"Jullie hebben ons door deze zware week heen gesleept", zei Jasper. Ronnie, die een klap met een betonschaar zou hebben gehad, was in tranen. "Je moet toch gewoon hand in hand kunnen lopen met de persoon van wie je houdt!", sloot Jasper zijn toespraak af. (nos.nl)

De 'hand in hand-actie' is verzonnen door Barend. Zij riep Nederland op om ''weer een tolerant land te worden''. Pechtold gaf ze mee dat scholen verplicht zouden moeten onderwijzen over diversiteit. Op onze FB-pagina een filmpje van haar toespraak (via NOS).

In Eindhoven en Den Haag waren soortgelijke manifestaties. Daar waren enkele honderden mensen op de been.

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden