OITNB: Trailer nieuw seizoen!

De trailer van het nieuwste seizoen van Orange Is The New Black staat online. Op 9 juni staan de verse afleveringen van seizoen 5 op Netflix.

Ook werd bekend dat Selenis Leyva een prijs krijgt voor haar inzet voor de acceptatie van LHBT-jongeren in de VS. 'De 44-jarige Orange Is The New Black-actrice ontvangt de prijs in april in New York, meldt People. De actrice voelt zich nauw verbonden met de acceptatie en de rechten van met name transgenders. Dit omdat haar zus transgender vrouw is. "Zij is niet beroemd, sterker nog, ze heeft moeite met het vinden van een baan", vertelde Leyva nadat Bruce Jenner in 2015 bekend maakte voortaan als Caitlyn Jenner door het leven te gaan. "Mijn zus worstelt dagelijks om geaccepteerd te worden en ze loopt elke dag gevaar wanneer ze het huis verlaat", vervolgde de actrice.

Leyva is van Cubaanse afkomst en voor de latino-gemeenschap in de VS is ze een belangrijk rolmodel geworden. In veel gezinnen met een latino-achtergrond is de acceptatie van homoseksualiteit of transgenders niet vanzelfsprekend. De stichting die Leyva de prijs toekent, Children of the Bellevue, noemt de invloed van de actrice op haar gemeenschap groot en haar inzet belangrijk voor LHBT-jongeren,' lezen we op AD.nl.

Selenis

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden