Koningsdag!

Koning ZaZ

Begin dit jaar bezocht koning Willem-Alexander COC Nederland ter ere van hun 70-jarig bestaan. Ook wij wilden deze bijzondere gebeurtenis niet zomaar voorbij laten gaan, dus een artikel en een coverfoto vonden wij op zijn plaats. Vandaag is een mooie dag om daarop terug te kijken!

'Koning Willem-Alexander is de eerste gekroonde vorst ter wereld (!) die een LHBTI-gemeenschap bezoekt. Tanja Ineke, voorzitter van COC Nederland, ziet het bezoek als een eer en erkenning voor alles wat het COC de afgelopen 70 jaar heeft bereikt. "Het is een enorme steun in de rug voor de lesbiennes, homo's, bi's, en transgenders in Nederland en in de hele wereld." Het nieuws dat onze koning de LHBTI-organisatie een hart onder de riem steekt werd dan ook opgepikt door buitenlandse media. Van Duitsland tot Libanon en Australië, het bezoek bleef niet onopgemerkt. "The Netherlands was the first country in the world to legalize gay marriage", wordt daarbij nog eens benadrukt. Het bezoek van de koning, op 22 november 2016, duurde ongeveer anderhalf uur en in die tijd sprak hij met verschillende mensen.'

Lees het hele artikel hier.

Cover ZaZ 2017-1

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden