Bar Vivelavie gaat dicht

Vivelavie

Nog een paar weken en dan sluit Mieke Martelhoff haar Bar Vivelavie aan de Amstelstraat. Daarmee verdwijnt een belangrijke kroeg voor lesbo’s. Na 37 jaar vindt ze het welletjes. In de jaren sinds 1980 werd Martelhoff een icoon in de scene. De sluiting wordt dan ook het einde van een tijdperk, schreef Richard van de Crommert in Telegraaf.

Mieke Martelhoff (70) stopt met Vivelavie omdat ze wil leven zonder de verantwoordelijkheid en zorgen voor de bar. Ook wil ze meer tijd besteden aan haar vriendin Roos. "Drie jaar geleden hebben we allebei een nieuwe fiets gekocht. Daar hebben we nog steeds geen tochtje op gemaakt. Als je jong bent, dan heb je nog je hele leven voor je. Tot mijn 68e dacht ik zo, maar het leven is eindig, dat dringt nu pas goed tot me door. Ik wil nu andere dingen gaan doen. Geloof me: ik heb veel zin in de toekomst.”

Martelhoff is van plan nog één keer een Coyote Ugly- feest te organiseren. "Nog hooguit vier weken blijft de tent open. Daarna is het definitief verleden tijd voor Vivelavie. De afgelopen dagen deelde Martelhoff haar besluit aan een paar vaste klanten mee. Met de sluiting van Vivelavie is alleen Saarein in de Jordaan over als laatste Amsterdams café met een lesbische doelgroep."

Lees het hele artikel hier.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden