Vlog ~ De Pottekijkers: Emmy & Laura

Vloggers zijn de nieuwe supersterren. Filmpjes over lifestyle, beauty & fashion trekken honderdduizenden views. De laatste maanden zijn er een aantal lesbische stellen die al vloggend aan de weg timmeren. Zij aan Zij dook in de wereld van de blogs & vlogs en sprak met vloggende stellen. Vandaag deel 2 uit de serie: Emmy & Laura van De Pottekijkers.

Op een zonovergoten namiddag in mei tref ik Laura (22, assistent designer Gstar) en Emmy (22, zelfstandig make up artist) op het terras van café de Pont aan de rand van het IJ in Amsterdam Noord. Onder het genot van een koud (wit)biertje vertellen de meiden over hun vlog De Pottekijkers.

 

‘Wij maakten altijd al veel filmpjes via snapchat en kregen leuke reacties uit onze vriendenkring. We hadden een hele serie dat we aan het koken waren met allerlei potten en pannen. Dat werd een soort van potten in de keuken en zo is De Pottekijkers tot stand gekomen. Later zijn we ook met Instagram gestart en uiteindelijk zijn we via YouTube gaan vloggen’, vertelt Laura over het ontstaan van de vlog. ‘Op het moment dat wij begonnen met waren er niet zoveel lesbische vouwen die dat ook deden,’ vult Emmy aan. ‘We merkten al vrij snel dat we mensen hiermee konden helpen. Dat was in eerste instantie niet ons doel, we wilden gewoon leuke filmpjes maken en ons dagelijkse leven als lesbisch stel laten zien. Het is toch heel informatief voor jonge meiden die op zoek zijn naar voorbeelden en meer willen weten over lesbisch zijn.’

Dagelijks leven                                                                                   

Inmiddels heeft het Amsterdamse stel een behoorlijk aantal volgers opgebouwd die voornamelijk bestaan uit jonge meiden. De filmpjes van de Pottekijkers gaan vooral over het dagelijkse leven en dingen waar ze tegenaan lopen. Emmy: ‘Eigenlijk zijn we heel open en eerlijk en laten we ons leven zien en alles wat daarbij aan bod komt.’ Het plezier spat hierbij van het scherm af. Zo zien we de meiden terwijl ze kleding verkopen in de IJhallen, wordt Laura door Emmy getransformeerd van een tomboy tot een ware Kim Kardashian en vertellen ze hun eigen coming out story, die vaak bekeken is op YouTube.

Buurmeisjes in de Bijlmer

‘We waren eerst buurmeisjes. We zijn allebei naar Amsterdam gekomen voor onze studie en woonden in tot studentenwoningen omgebouwde zeecontainers in de Bijlmer,’ start Laura het verhaal over hun ontmoeting. Emmy: ‘Ik had Laura al meteen gespot terwijl ik op dat moment nog helemaal niet wist dat ik op vrouwen kon vallen. Op een gegeven moment vroeg Laura op de facebookpagina van ons blok wie er mee wilde gaan sporten en daar heb ik meteen op gereageerd.’ Laura: ‘We zijn eerst heel lang beste vriendinnen geweest. Op een gegeven moment hebben we wel de stap genomen om bij elkaar uit de kast te komen. Maar de stap om van beste vriendinnen naar een relatie te gaan heeft ook nog ruim anderhalf jaar geduurd. Uiteindelijk heeft Emmy mij geappt en gevraagd hoe ik over ons dacht, dat was vlak voordat ik voor een stage een half jaar naar Londen ging. Een dag later hadden we onze eerste date en inmiddels zijn we 2,5 jaar samen.’

WhatsApp groep

Doordat de meiden een kijkje in hun dagelijks leven geven krijgen ze veel reacties van meisjes die zich in het stel herkennen. Ze vertellen dat er zelfs al een WhatsApp groep is ontstaan waarin hun volgers elkaar op de hoogte houden van alle nieuwe content die ze plaatsen op social media én er is een heus fan account op Instagram. ‘Vaak zijn wij de eerste aan wie die meiden vertellen dat ze op vrouwen vallen. Het is mooi om te zien dat we een band met ze kunnen creëren zodat ze dingen kunnen vragen en wij weer weten wat ze graag willen zien in de vlogs,’ vertelt Emmy.

‘Ik vind het ook superleuk dat ze relatievragen stellen. Over hoe je meiden aanspreekt en hoe je nou weet of je iemand leuk vindt’, vult Laura aan. ‘Omdat we wat ouder zijn weten we misschien net wat meer zodat we ze tips kunnen geven. Je merkt dat onze volgers de persoonlijke video’s erg waarderen. Daarna deelden ze zelf ook persoonlijke verhalen over hoe ze zelf de coming out hebben beleefd.’

Voorlopig gaan de Pottekijkers nog wel even door het maken van filmpjes. Een fulltime bestaan als vlogger zien de meiden wel zitten maar dan wel in combinatie met hun huidige werk. Emmy: ‘Ik zou dat best willen maar dan wel samen met mijn eigen bedrijf wat ik heb als make-up artist en hairstylist. Nu heb ik ook een parttimebaan in een make-up winkel en die zou ik in de toekomst wel willen opgeven om volledig voor de Pottekijkers de gaan.’

Instagram: @depottekijkers YouTube: De Pottekijkers

Zie ook het eerste deel van onze serie, over het vloggende stel Myrthe en Marleen en hun 'Vlog in the Name of Love'.

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Horoscoop maart 2021

Je ex zal je uit onverwachte hoek confronteren met wat voorbij is, wat is haar boodschap? Het verleden hoeft zich niet te herhalen en de lente komt eraan. Wat staat jou te wachten?

Lees verder

Genderpraatjes

Jongerenlijn voor steun en vragen over gender: Vanaf vandaag kunnen jongeren - volledig anoniem- met hun vragen, problemen en zorgen terecht bij getrainde ervaringsdeskundigen.

Lees verder

Lokaal 69

Seksuele voorlichting: In de 'week van de liefde' werden de deuren geopend van een virtueel biologielokaal vol video's, games, quizjes en weetjes over seks.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden