Venlo organiseert Roze Zaterdag 2019!

Roze Zaterdag in Den Bosch is in volle gang. Zojuist werd bekend gemaakt dat in 2019, na Gouda volgend jaar, Venlo aan de beurt is:

Roze Zaterdag/Roze Stad zal in 2019 voor de eerste keer plaatsvinden in Venlo. Het organisatiecomité van de stad Venlo presenteerde een overtuigend bidbook aan het bestuur van de Stichting Roze Zaterdagen Nederland. De stad Venlo werkt in hun Roze Jaar samen met de Duitse buurgemeente Krefeld en biedt zo een gevarieerd en internationaal programma.

Het bestuur van de Stichting Roze Zaterdagen Nederland heeft in jaren niet een zo moeilijke keuze moeten maken als voor de toekenning van de Roze Zaterdag en Roze Stad 2019. De kwaliteit en het niveau van de kandidaten waren dit jaar ongekend hoog. Het is verheugend te constateren dat in alle steden het gemeentebestuur zich onverkort schaarde achter het initiatief uit 'het veld' en een duidelijke faciliterende rol op zich nam.

De stad Venlo heeft zich met de kandidatuur en het overtuigende bidbook voor Roze Stad en Roze Zaterdag 2019 duidelijk op de kaart gezet. Het gekozen thema 'Grenzeloos' dat leidt tot openstellen voor iedereen, in de stad, in de regio en specifiek met de buurgemeente Krefeld, is precies wat de Nederlandse samenleving in deze tijd nodig heeft. De internationale samenwerking kan leiden tot meer wederzijds begrip en biedt de mogelijkheid tot culturele en sociale uitwisselingsprojecten die hopelijk een effect hebben dat nog jarenlang na-ijlt.

Het bestuur heeft kennis gemaakt met een enthousiast en gedreven team van vrijwilligers dat er in is geslaagd om sterke verbintenissen aan te gaan met het gemeentebestuur en een aantal lokale ondernemers en met name met buurgemeente Krefeld. Met deze internationale, grensoverschrijdende, component wordt een nieuwe dimensie aan onze nationale Pride gegeven.

Behalve de internationale component viel het bestuur ook het streven op om in Venlo een blijvende infrastructuur neer te zetten. Een stad met een regionale functie heeft in de regel een vestiging van het COC of een vergelijkbare organisatie binnen de grenzen. Dat Venlo er ondanks het ontbreken hiervan een uitstekend programmavoorstel heeft gedaan, sprak het bestuur zeer aan. Het organisatiecomité had ook goed nagedacht over mogelijke evenementen gedurende de rest van het Roze Jaar in Venlo en Krefeld. Een blijvend resultaat, bijvoorbeeld van jaarlijks terugkerende sportevenementen of culturele activiteiten, zou een mooie impuls voor de stad kunnen zijn en zeker ook voor de acceptatie van de LHBTI-gemeenschap in Noord-Limburg en de regio tussen Venlo en Krefeld.

Het bestuur meent dat met inachtneming van al deze punten Venlo de beste kandidaat is om de Roze Zaterdag 2019 te organiseren. Na de Roze Zaterdag in 2018 in Gouda verhuist dit unieke evenement dus in 2019 naar Venlo.

Bron: persbericht Roze Zaterdag

 

Reageer:

Recent nieuws:

Ellie Lust: Onweerstaanbaar

Wat is de aantrekkingskracht van deze stoere vrouw met blond stekeltjeskapsel? Hoe kan het dat een politiewoordvoerder is uitgegroeid tot een volksheld?

Lees verder

Marrakech

Rozer kan niet in Marokko. 'Juist voor vrouwen is er buiten de gebaande paden veel interessants te ontdekken. Mariëtte laat het je zien.

Lees verder

Meer dan 25 jaar samen?

Hoe houdt de relatie, de liefde, het samenzijn stand? Welke hobbels hebben jullie samen genomen? Hoe blijf je jezelf? Waarop had jullie relatie mis kunnen lopen?

Lees verder
Meer nieuws