Münire Manisa, nieuw bestuurslid COC, reageert op 'laffe beschuldigingen'

'Haar dna is besmet door ongelovigen, ze is een landverrader en een slechte moslim. Die reacties kreeg PvdA-bestuurscommissielid in Nieuw-West Münire Manisa, nadat bekend werd dat ze bestuurslid is geworden van homobelangenorganisatie COC Amsterdam', lezen we in Het Parool.

Manisa schrijft op Facebook:

Ik wilde er geen aandacht aan besteden, maar blijkbaar denkt men dat ik zwijg omdat ik alle laffe beschuldigingen accepteer. Dus voor eens en altijd even op een rijtje:

1. Ja, ik zit sinds donderdag in het bestuur van COC Amsterdam e.o., en ja, deze vereniging is voor acceptatie en gelijke behandeling van de LHBTI-gemeenschap en ja, ik ben er trots op dat ik in het bestuur zit.
2. Nee, dit maakt mij geen slechte moslim. Ik ben geen moslim af. Ik houd nog steeds van mijn geloof en Schepper. Juist ook omdat mijn geloof liefde, solidariteit en gelijkwaardigheid centraal stelt. Dus ja, ik ben een trotse moslima.
3. Nee, ik ben geen landverrader. Mijn "dna" is niet "besmet door ongelovigen", mijn familie staat hier compleet buiten en niets of niemand heeft wie dan ook het recht gegeven om mij en mijn familie tot op het bot te beledigen. Spoel je mond en gedraag je.
4. Tot slot, de mensen die beweren dat ik het bestuur van COC Amsterdam in ben gegaan om extra stemmen te krijgen; even een eye-opener, ik ben het bestuur ingegaan ONDANKS dat ik weet dat het me stemmen zal kosten. Ik doe de dingen die ik doe, niet voor stemmen. Stem alsjeblieft niet op me als je niet bent voor gelijkwaardigheid voor IEDEREEN in Nederland. Stem niet op mij als je zelf wel een eerlijke behandeling wilt, maar het een ander niet gunt. Je mag me van alles beschuldigen en we kunnen altijd discussiëren, maar houd het netjes. Zo onder de gordel kan gewoon niet. Ik lever dagelijks een strijd omdat ik geloof in de kracht van liefde. Ik zit bij COC omdat ik geloof in liefde. Gun anderen wat je jezelf ook gunt: liefde.
Want alleen liefde overwint alles.

Lees het hele artikel op de website van Het Parool.

Foto: Facebook/ FemmyWeijsphotography

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder

Kastdeuren en pizza

'Die wijven ook altijd. Op een dag kom je de goeie tegen, geloof mij maar.' Mona was er de hele middag en ook Lisa voegde zich bij het bonte gezelschap. – Fran & The City, deel 9.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden